Μυρμηγκάτο Υπερπαραγωγή!!!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratou Petrou

Το τρουφάτο μυρμηγκάτο αποτελεί ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου, ιδανικό για κάθε περίσταση. Συνδυάζει αρμονικά τρία βασικά στοιχεία:

  • Αφράτο παντεσπάνι: Φτιαγμένο με βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα και αλεύρι, το παντεσπάνι αποτελεί την βάση του γλυκού. Η υφή του είναι μαλακή και αφράτη, προσφέροντας μια ανάλαφρη αίσθηση στο στόμα.
  • Γλασο σοκολάτας: Πλούσια και γευστική, η κρέμα σοκολάτας αγκαλιάζει το παντεσπάνι, χαρίζοντας μια δόση σοκολατένιας απόλαυσης. Η κρέμα μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορους τρόπους, χρησιμοποιώντας γάλα, κακάο, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βούτυρο.
  • Τρούφα: Η τρούφα αποτελεί το “αστέρι” του γλυκού, προσδίδοντας μια αίσθηση πολυτέλειας και γεύσης. Πασπαλισμένη στην κρέμα σοκολάτας, η τρούφα δημιουργεί μια γοητευτική αντίθεση υφών, συνδυάζοντας το μαλακό με το τραγανό.

Χαρακτηριστικά:

  • Γεύση: Η γεύση του τρουφάτου μυρμηγκάτου είναι πλούσια και ισορροπημένη. Η γλυκιά σοκολάτα συνδυάζεται αρμονικά με την τρούφα, δημιουργώντας ένα γευστικό αριστούργημα.
  • Υφή: Η υφή του γλυκού είναι ποικίλη. Το αφράτο παντεσπάνι έρχεται σε αντίθεση με την κρεμώδη σοκολάτα και την τραγανή τρούφα, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα εμπειρία κατά την μάσηση.
  • Εμφάνιση: Το τρουφάτο μυρμηγκάτο έχει μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Η σοκολατένια κρέμα και η τρούφα δημιουργούν ένα κομψό και δελεαστικό αποτέλεσμα.

Συνοψίζοντας:

Το τρουφάτο μυρμηγκάτο αποτελεί ένα εύκολο στην παρασκευή γλυκό, που προσφέρει μια γευστική και οπτική πανδαισία. Ιδανικό για δροσερές καλοκαιρινές ημέρες, αποτελεί μια επιλογή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

Για το Σιρόπι
800 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
700 γρ νερό

Για το Μυρμηγκάτο
120 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
370 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 Αυγά
Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
230 γρ γάλα χλιαρό
185 γρ χυμό Πορτοκάλι
85 γρ Καρύδα αποξηραμένη
170 γρ Τρούφα Μαύρη
500 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ Μπεικιν παουντερ

Για το Γλάσο
130 γρ Κουβερτούρα 55 %
125 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος
170 γρ Εβαπορέ γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν για περίπου 5 λεπτά, φυσικά μπορείτε και με μίξερ χειρός.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε να ενσωματωθούν και να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό γάλα το ξύσμα πορτοκαλιού το χυμό πορτοκαλιού και την καρύδα και φυσικά την τρούφα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε για 2 δευτερόλεπτα το πολύ.

Μετά ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 36χ25cm και ρίχνουμε το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40 με 45 λεπτά ανάλογα το φούρνο τσεκάρουμε και με μαχαιράκι.
Ετοιμο ψημένο μυρωδάτο και αφράτο σιροπιάζουμε αμέσως το καυτο μυρμηγκάτο με το παγωμένο σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το μυρμηγκάτο μας πριν ρίξουμε το γλάσο σοκολάτας

Γλασσο Σοκολάτας
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ την κουβερτούρα γάλακτος και κανονική λιώνουμε Στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί
Ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας επάνω στο μυρμηγκάτο και απλώνουμε αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει μόλις κρυώσει κόβουμε και
σερβίρουμε ένα υπέροχο σιροπιαστό γλύκισμα που διατηρείται και στο ψυγείο
Αν θέλετε τώρα το καλοκαίρι το σερβίρεται και με παγωτό

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ μέλι με καρύδια και κανέλα
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκι πολύ τραγανό εξωτερικά με μαλακό πυρήνα τυριού