Μωσαϊκό «αλλιώς» χωρίς ζαχαρη!!!

Υλικά για το μωσαϊκό:

2 πακέτα μπισκοτα χωρίς ζαχαρη
2x330gr ταχίνι με στέβια
300gr κουβερτούρα με στέβια
150gr νιφάδες βρώμης
1 σφηνάκι κονιάκ
150gr ξηρούς καρπούς energy mix

Υλικά για τη γκαναζ
2x200gr κρέμα γάλακτος χαμηλά λιπαρά
200gr κουβερτούρα με στέβια
50gr αμυγδαλα ασπρα ανάλατα για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βαζουμε τις νιφάδες βρώμης,τα σπασμένα μπισκότα κ τους ξηρούς καρπους (αλεσμένα στο μουλτι). Σε ένα κατσαρολάκι βαζουμε το ταχίνι,κουβερτούρα (κομμένη σε μικρα κομματάκια) κ το κονιάκ κ τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά όχι να βράσει.

Προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας στα στερεά υλικά κ ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Βαζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι κ αφήνουμε λίγο στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τη γκαναζ.

Κόβουμε τη κουβερτούρα σε μικρα κομματάκια κ τη βαζουμε σε ένα μπολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει κ τη χύνουμε πάνω στη κουβερτούρα, περιμένουμε 1’ κ μετα ανακατεύουμε με αυγοδαρτη τη γκαναζ να λιώσει καλά η κουβερτούρα κ να ενωθούμε τα δυο υλικά. Βγάζουμε το μωσαϊκό από το ψυγείο κ περιχύνουμε από πάνω τη γκαναζ,

διακοσμούμε το γλυκάκι μας με θρυμματισμένα αμύγδαλα κ αφήνουμε το γλυκάκι στο ψυγειο(συντήρηση) για δυο ώρες κ μετα ειναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Καλή επιτυχία!!!!❤️❤️❤️

ΠΗΓΗ: Anastasia Siopi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη

Τούρτα Μωσαϊκό με Βελούδινη Κρέμα

Τούρτα Μωσαϊκό με Βελούδινη Κρέμα

Η Τούρτα Μωσαϊκό με Βελούδινη Κρέμα είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Μωσαϊκό
125 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
180 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
250 γρ Γάλα Πλήρες
60 γρ Κακάο Σκόνη
30 γρ Κονιάκ
450 γρ Μπισκότα Πτι-Μπερ

Για την Βελούδινη Κρέμα
500 γρ Φυτική Κρέμα Σαντιγί
1 Βανίλια
400 γρ Στραγγίστο Γιαούρτι
400 γρ Ζαχαρουχο Γάλα
150 γρ Σιρόπι Φράουλας έτοιμο από το Εμπόριο

Εκτέλεση

Αρχικά θα φτιάξουμε το μωσαϊκό όπου σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο το γάλα και τη ζάχαρη τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσει
η ζάχαρη όχι να καψει. Οσο Λιώνει Το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα πτι-μπερ σε πολύ μικρά
κομματάκια
Αφού έχει λιώσει Το βούτυρο με τη ζάχαρη κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε
ένα σοκολατένιο μείγμα. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του και στη συνέχεια αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στα μπισκότα και
ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού. Αδειάζουμε το μωσαϊκό σε μία στρόγγυλη φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 25 εκατοστών και
απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο το μωσαϊκό να παγώσει και συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη βελούδινη κρέμα

Για την κρέμα θα χρειαστούμε μία συσκευασία από φυτική κρέμα σαντιγί την οποία την αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να
γίνει σαντιγί ξέχασα να σας αναφέρω ότι προσθέτω και μία κάψουλα βανίλιας. Σταματαμε το μιξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα
και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν
Οταν έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το συγκεκριμένο σιρόπι φράουλας που το βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ
μάρκετ για να αποκτήσει η κρέμα μας μία υπέροχη φραουλένια γεύση

Αδειάζουμε την βελούδινη φραουλένια κρέμα επάνω στο μωσαϊκό και απλώνουμε ομοιόμορφα βάζουμε την τούρτα μωσαϊκό στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις
με τέσσερις ώρες να παγώσει καλά. Διακοσμεί Ο καθένας όπως επιθυμεί εγώ την διακόσμησα με την κρέμα που περίσσεψε και σιρόπι φράουλας

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά Σιροπιαστά Κουλούρια
Επόμενο άρθροΤορτίγιες με ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι