Μοσχαρι λαδορίγανη με πατατες

Αυτό το πιάτο είναι μια αγαπημένη συνταγή που συνδυάζει μοσχαράκι λαδορίγανη με πατάτες, σκόρδο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Η ρίγανη δίνει μια ξεχωριστή γεύση και άρωμα στο φαγητό, ενώ το σκόρδο και η πάπρικα προσθέτουν μια πικάντικη νότα.

  • Γεύση: Το μοσχάρι γίνεται μαλακό και ζουμερό, ενώ οι πατάτες απορροφούν όλα τα υγρά και αποκτούν πλούσια γεύση.
  • Απλότητα: Η συνταγή είναι εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.
  • Θρεπτική αξία: Το πιάτο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο φαγητό, όπως καρότα ή κρεμμύδια.
  • Αν θέλετε πιο πηχτή σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πελτέ ντομάτας.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό με μία πρασινη σαλάτα.

Συνολικά:

Το μοσχάρι λαδορίγανη με πατάτες είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που μπορεί να ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και αποτελεί μια ιδανική επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά:

800gr – 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπαλα ή ελιά)
1 κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού παπρικα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την παπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε νερό να τι καλύπτει και σιγοβράζουμε και το μαγείρεψα μιαμιση ωρα περιπου.
Τις πατάτες τις έβαλα στο φούρνο με λίγο λάδι για τρία τέταρτα και στο τέλος τις πρόσθεσα στο κρέας για δέκα λεπτά
Το μυστικό για να είναι νόστιμο το αφήνουμε να πιει όλο το νερό του και να μείνει με το λάδι του
Σερβίρουμε ζεστό.

Καλή όρεξη

Η Συνταγή είναι του κου Yannis Kaloyeropoulos John Callas

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπλήνα λαδορίγανη

Σπλήνα λαδορίγανη

Η σπλήνα λαδορίγανη αποτελεί ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με πλούσια γεύση και αρώματα. Η σπλήνα, ένα συκωτάκι με ιδιαίτερη υφή και γεύση, μαγειρεύεται με φρέσκια ρίγανη, λεμόνι , σκόρδο και ελαιόλαδο, δημιουργώντας ένα χορταστικό και γευστικότατο αποτέλεσμα.

Γεύση:

  • Η σπλήνα έχει μια ελαφρώς γήινη γεύση που θυμίζει συκώτι, η οποία όμως ισορροπείται τέλεια από τα αρώματα της ρίγανης, του σκόρδου και του κρεμμυδιού.
  • Η ρίγανη προσδίδει μια δροσερή και πικάντικη νότα, ενώ το σκόρδο και το κρεμμύδι δίνουν βάθος και γήινη γεύση.
  • Το ελαιόλαδο δένει όλα τα υλικά μαζί και προσθέτει μια υπέροχη υφή στο πιάτο.

Υφή:

  • Η σπλήνα έχει μια μαλακιά και τρυφερή υφή, η οποία γίνεται ακόμα πιο απολαυστική με το μαγείρεμα.

Πλεονεκτήματα:

  • Η σπλήνα λαδορίγανη είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πιάτο.
  • Περιέχει πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Είναι ένα οικονομικό πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα και γρήγορα.

Μειονεκτήματα:

  • Η σπλήνα μπορεί να έχει μια ελαφρώς μεταλλική γεύση που δεν αρέσει σε όλους.
  • Η ρίγανη μπορεί να είναι αρκετά πικάντικη για κάποιους.

Συνοψίζοντας:

Η σπλήνα λαδορίγανη αποτελεί ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε. Η ιδιαίτερη γεύση της σπλήνας ισορροπείται τέλεια από τα αρώματα της ρίγανης, του σκόρδου και του λεμονιου, ενώ η μαλακιά υφή της σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

Μία μικρή σπλήνα μοσχαρίσια 800 με 1000 γρ.
4-5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
ένα ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
100 γραμμάρια λάδι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τη βάζουμε στη φωτιά .
Μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζουμε τη σπλήνα μέσα κομμένη σε δύο κομμάτια και την σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι τη ρίγανη και δύο ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε τη σπλήνα για περίπου μία με μιάμιση ώρα.
Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ο χρόνος παρασκευής είναι γύρω στα 20 λεπτά.
Ελέγχουμε το φαγητό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αν χρειαστεί μπορεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νεράκι.
Όταν μαλακώσει η σπλήνα προσθέτουμε στο τέλος το λεμόνι. Μπορούμε να τη συνοδέψουμε με ρύζι basmati η πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας όρεξη

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΡαβανί: Η Απόλυτη Απόλαυση για Κάθε Περίσταση
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες τραγανόι έξω και μέσα σαν σφουγγάρι κρατανε το σιρόπι