Μοσχαράκι σκεπαστό με λαχανικά! Αυτό το πιάτο, συνδυάζει την τρυφερότητα του μοσχαριού με τη γλυκιά γεύση των λαχανικών, δημιουργώντας ένα πλούσιο και ικανοποιητικό γεύμα.

Υλικά:

500 γραμμάρια μοσχάρι χτένι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 χούφτα φασολάκια
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Γαρύφαλλο
Μπαχάρι τριμμένο

Για τη ζύμη:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
250 ml νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Σιγοβράζω το κρέας σε λίγο νερό ίσα να τα σκεπάζει, μέχρι να μαλακώσει καλά.
Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαριζω το κρεμμύδι σε ροδελες,σκορδο,μελιτζάνα, πατατα σε κύβους και 1 καρότο κομμένο σε ροδελες.
Ανακατευω καλά για λίγα λεπτά και προσθέτω την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη κομμένες σε λωρίδες, μαϊντανό και μια χούφτα φασολάκια.
Αφου σοταριστουν ρίχνω τα ντοματακια κονκασε,το κρέας και αφθονο από το ζωμό του τόσο ώστε να σκεπαστούν τα υλικά καλά.


Αλατι,πιπέρι, γαρύφαλλο και μπαχάρι τριμμένο.
Σκεπαζω και σιγοβράζω για 20 λεπτά.

Για το ζυμάρι

Σ’ένα μπολ ριχνω το αλεύρι γ.ο.χ.κοσκινισμενο, μαγια, ζαχαρη και αλατι.Ανακατευω πολύ καλά και προσθέτω το σπορελαιο και το νερο χλιαρό.
Ζωμωνω και μετά το σκεπάζω για μια ώρα. Μοιράζουμε το φαγητό σε γιουβετσακια της αρεσκείας μας.
Κόβω το ζυμάρι σε μπάλες αντίστοιχες με τα γιουβετσακια και σε αλευρωμενη επιφάνεια τα ανοίγω με το χέρι πρώτα και μετά λίγο με τον πλάστη σε μέγεθος ώστε να καλύπτουν τα γιουβετσακια καλά από επάνω και στα τοιχώματα τους γύρω γυρω.


Τα λαδωνω καλά και σκεπάζω τα γιουβετσακια.Ψηνω στους 200 β.αερα για 20 λεπτά και μετά τα γυρίζω ανάποδα και ξεφορμαρω.

Καλή Επιτυχία και απόλαυση!! 💖💖

Ευχαριστούμε την κα Ελινα Σκλαβου