Η μοσχαρόσουπα με κρέας μοσχαριού είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την υψηλή θρεπτική αξία με την ασύγκριτη γεύση. Είναι ιδανικό για τις κρύες ημέρες, αλλά και για κάθε στιγμή που θέλουμε να νιώσουμε την ζεστασιά και την αγάπη που προσφέρει ένα σπιτικό φαγητό.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (λάπα ή σπάλα)
  • 4-5 πατάτες μέτριες
  • 2 καρότα
  • 1 στέλεχος σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 10 φλιτζάνια νερό
  • (Προαιρετικά) 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά το μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το σέλινο και τα καρότα ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  6. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  7. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  8. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες.
  9. (Προαιρετικά) Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
  10. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη σούπα, όπως πράσο, γλυκοπατάτα ή κολοκυθάκι.
  • Αν θέλετε η σούπα σας να έχει πιο πηχτή υφή, μπορείτε να λιώσετε μερικές από τις πατάτες με ένα πιρούνι.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με φρυγανιά ή ψωμί.

Καλή όρεξη!

PHOTO: Ελένη Παπατσάνη