Υλικά

2 πακέτα φύλλο κρουστά των 500 γρ.
2 κιλό κάστανα καθαρισμενα και τριμμένα στο μουλτι ωμά


1 και μισό ποτηρι νερού ζάχαρη
1 και μισό ποτηρι Φρυγανιά τριμμένη
2 φλιτζάνια του καφέ αμύγδαλα τριμμένα
2 βανιλετες
2 κ.σ. κανέλα
Λαδι για τα φύλλα

Εκτελεση

Παίρνω ενα ταψί στρογγυλό το αλείφω με λάδι και στρωνω 3 φύλλα βάζοντάς λάδι ανάμεσα
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ξεκινάμε το πασπαλισμα στα φύλλα εναλλάξ φύλλο γέμιση φύλλο γέμιση

μέχρι να μας μείνουν 3 φύλλα για το τέλος βάζοντάς παντα λάδι
Πριν το βάλω στο φούρνο το καταβρεχω με νερό
Το κόβουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε


Και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ωρα και ενα τέταρτο πάνω κάτω και αέρα
Σιρόπι 3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό φλούδα λεμόνι ενα ξύλο κανέλα
Μόλις βγάλουμε το μπακλαβα απο το φούρνο το περιχυνω με το σιρόπι το οποίο είναι κρύο

Η Συνταγή είναι της κας Maria Dogani