Μπεκρή μεζέ, με ψαρονέφρι!!

  • Ο μπεκρή μεζέ με ψαρονέφρι είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι.
  • Το ψαρονέφρι είναι ένα πολύ τρυφερό και ζουμερό κομμάτι κρέατος που ταιριάζει πολύ με κρασί ή μπύρα
  • Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, μελιτζάνες ή κολοκυθάκια.

Υλικά:

1 κιλό Ψαρονέφρι σε φέτες,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
Μία σκελίδα σκόρδο,
Μία κουταλιά της σούπας κοφτή αλεύρι,
1,5 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί,
1,5 ποτήρι ζωμό λαχανικών,
( νερό με έναν κύβο λαχανικών)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
Χυμό από 1 λεμόνι, 1 φύλλο δάφνης, λάδι.

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι,
βάζουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι να ροδίσουν, μετά ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε το κρασί,
μετά ρίχνουμε το ζωμό και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε,
αλάτι, πιπέρι, και το φύλλο Δάφνης.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου, αν δούμε ότι χρειάζεται ρίχνουμε ακόμη λίγο νερό.
Συνοδεύεται με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

H συνταγή είναι της κας Βάγια Τσιρούδη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό μπεκρή μεζέ με ρύζι!!

Χοιρινό μπεκρή μεζέ με ρύζι!!

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο μεζέ. Τον Χοιρινό μπεκρή μεζέ με ρύζι!!.  Απολαύστε τον σαν “μεζέ” με το κρασάκι ή τη μπυρίτσα σας, ή συνοδεύστε το με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα νοστιμότατο πλήρες γεύμα.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο μπουκίτσες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
χυμός 2 λεμονιών
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπερια πρασινη μεγάλη
μπαχάρι
ρίγανη
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας μας, το σκουπίζουμε ελαφρώς σε απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε μπουκιές.
Στη συνέχεια το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αφού ροδίσει προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές.
Αφού σωταριστούν και αυτά σβήνουμε με λευκό κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε το φαγητό με νερό.
Τέλος σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ότι έχουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με ρύζι

Προηγούμενο άρθροΚέικ λεμονιού με κρέμα καρύδας
Επόμενο άρθροΤεμπελόπιτα ή αλευρόπιτα