Μπιφτέκια Φούρνου σε σάλτσα λεμονιού

Τα μπιφτέκια φούρνου σε σάλτσα λεμονιού είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα. Τα μπιφτέκια είναι ζουμερά και αρωματικά, ενώ η σάλτσα λεμονιού τους προσθέτει μια δροσερή και λεμονάτη γεύση.

Η συνταγή για τα μπιφτέκια φούρνου σε σάλτσα λεμονιού είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο για την προετοιμασία της.

Υλικά

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
150-200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
—————
Για το ψήσιμο:
1 λεμόνι (τον χυμό του)
ελαιόλαδο
ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα. Όση ώρα ζυμώνουμε βρέχουμε τακτικά τα χέρια μας με νερό. Όταν θα έχουμε μίγμα εύπλαστο το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Μπιφτέκια στον φούρνο με λεμόνι και ρίγανη φωτογραφία βήματος 1
Μπιφτέκια στον φούρνο με λεμόνι και ρίγανη φωτογραφία βήματος 1

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο περίπου για 20 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα μπιφτέκια μας. Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε στο ταψί τον χυμό λεμονιού και σχεδόν 1 κούπα νερό. Ξανατοποθετούμε στον φούρνο.

Όταν τα μπιφτέκια μας έχουν πάρει χρώμα από την πάνω πλευρά βγάζουμε από τον φούρνο και τα γυρίζουμε. Τα περιχύνουμε με ζουμάκι από το ταψί και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ξανατοποθετούμε στον φούρνο. Παρακολουθούμε να υπάρχει πάντα ζουμάκι στο ταψί και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Μπιφτέκια στον φούρνο με λεμόνι και ρίγανη φωτογραφία βήματος 3

Τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα μόλις έχουν πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο -αν προτιμάμε πιο έντονη γεύση λεμονιού μπορούμε να προσθέσουμε στο ζουμάκι τώρα χυμό από μισό λεμόνι ακόμη- και περιχύνουμε με ζουμάκι από το ταψί. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Tips:

  • Για πιο ζουμερά μπιφτέκια, προσθέστε στο μίγμα 1/4 φλιτζάνι νερό ή γάλα.
  • Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές ή μυρωδικά.
  • Για μια πιο πικάντικη σάλτσα, προσθέστε 1/4 κ.γ. πάπρικα ή καυτερή πιπεριά.
  • Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

  • Πατάτες φούρνου με τυρί

    ένα πολύ καλό συνοδευτικό 😋😋😋.

    Συστατικά:

    για 4 άτομα
    1 κιλό πατάτες
    2 μικρά χρυσά κρεμμύδια
    200 γραμμάρια ντοματίνια
    300 γραμμάρια μοτσαρέλα
    50 γρ βούτυρο
    αλατοπίπερο
    ελαιόλαδο για γεύση.
    Ρίγανη

    Εκτέλεση:

    Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
    Τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, μισά τα ντοματίνια, τη ρίγανη, αλάτι,πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και ψήστε τα για περίπου 45 λεπτά στους 200 °, ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα εάν οι πατάτες είναι καλά ψημένες. Τα βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πάνω τους τη ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και το κομμάτια βούτυρο. Βάζουμε ξανά στο φούρνο μέχρι να διαλυθεί τελείως η μοτσαρέλα.

    Σερβίρετε αμέσως τις πατάτες

Προηγούμενο άρθροΦύλλο τραγανό, τυρί λιωμένο, πράσο αχνιστό: Η ωδή στην πρασοτυρόπιτα
Επόμενο άρθροΚατσικάκι μπούτι μαριναρισμένο στο φούρνο με baby πατάτες