Μπιφτέκια με Πουρέ Πατάτας είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Τα Μπιφτέκια με Πουρέ Πατάτας είναι πολύ νόστιμα για φαγητό ή δείπνο, είναι γρήγορα και όλοι θα σας ρωτήσουν για τη μέθοδο! Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα πιάτο που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τα μπιφτέκια:
- 500 γραμμάρια κιμάς
- 1 Πράσινο πιπέρι
- 1 Κρεμμύδι
- 2 Αυγά
- 2 κουταλιές Άσπρο αλεύρι
- 3 σκελίδες Σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
- Αλάτι, Μαύρο πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)
Για τον πουρέ:
- 5 Βραστές πατάτες
- 150 γραμμάρια Τυρί τριμμένο (π.χ. κεφαλοτύρι, γραβιέρα)
- 3 κουταλιές Γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας Αλάτι
- Θυμάρι ή ρίγανη (για άρωμα)
Για τη σάλτσα και την επικάλυψη:
- 1/2 κούπας Έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1/2 κούπας Νερό
- Τυρί τριμμένο (για την επικάλυψη, ποσότητα από τα 150 γρ. του πουρέ)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Προετοιμασία Μπιφτεκιών: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα αυγά, το αλεύρι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και ξεκινάμε να πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.
Σε κάθε μπιφτέκι, με ένα κουτάλι, κάνουμε μια λακούβα στην μέση. Αυτή η λακούβα είναι το σημείο όπου θα τοποθετηθεί ο πουρές.
Βάζουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά για να ψηθούν.
Εν τω μεταξύ, Προετοιμασία Πουρέ: Όσο ψήνονται τα μπιφτέκια, λιώνουμε τις βραστές πατάτες. Προσθέτουμε 50 γρ. τυρί τριμμένο, 3 κ.σ. γάλα, 1 κ.σ. αλάτι, ρίγανι (ή θυμάρι) και ζυμώνουμε καλά μέχρι να φτιάξουμε έναν αφράτο πουρέ.
Πλάθουμε μπάλες πατάτας όσες είναι και τα μπιφτέκια. Μόλις βγάλουμε τα μπιφτέκια από το φούρνο, τις τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια, μέσα στις λακουβίτσες.
Προσθήκη Σάλτσας και Τυριού: Σε ένα άλλο μπολάκι ρίχνουμε την μισή κούπα σάλτσα ντομάτας και μισή κούπα νερό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τις πατάτες, περιχύνοντας γύρω από τον πουρέ.
Καλύπτουμε κάθε μπάλα πουρέ με το υπόλοιπο τυρί τριμμένο.
Ξαναβάζουμε τα Μπιφτέκια με Πουρέ Πατάτας στο φούρνο για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
Είναι φανταστικά. Καλή σας όρεξη!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά (ζύμωμα, πλάσιμο)
Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά (1ο ψήσιμο) + 10 λεπτά (2ο ψήσιμο)
Συνολικός Χρόνος: 70 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος βρασμού πατάτας (περίπου 20-30 λεπτά).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για πράσινη πιπεριά, μπορείτε να προσθέσετε κόκκινη πιπεριά ή ακόμα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο μείγμα του κιμά για περισσότερο άρωμα. Δείτε κι άλλες συνταγές με κιμά.
Για πιο αφράτο πουρέ, προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο μαζί με το γάλα όταν λιώνετε τις πατάτες. Αντικαταστήστε τη ρίγανη με μοσχοκάρυδο για μια πιο “γαλλική” γεύση στον πουρέ.
Για να γίνουν τα Μπιφτέκια με Πουρέ Πατάτας πιο ζουμερά, μπορείτε να προσθέσετε μία φέτα μουσκεμένο ψωμί, στραγγισμένο, στο μείγμα του κιμά. Δες ιδέες για εύκολα κυρίως πιάτα.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Φιλέτο Κοτόπουλο με Πουρέ Γλυκοπατάτας
Find more delicious recipes here















