Αποδεικνύεται νόστιμο, χορταστικό και γρήγορο. Ηταν πραγματικά νόστιμη και θα μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό σας και να το βάλετε στο φούρνο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Απαραίτητα υλικά

Για κεφτεδάκια
850 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
3 πατάτες
1 κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 8 γραμμ
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, τσίλι, κύμινο και θυμάρι

Για τη βάση του ταψιού
3 πατάτες
5 καρότα
2 αυγα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 πρέζα μαϊντανό
Μισό ποτήρι τσαγιού λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, μέντα, πιπέρι τσίλι και αλάτι

Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας 20 γραμμ
1 φλιτζάνι βραστό νερό

Για το Top – 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και τρίβουμε την πατάτα στο χοντρό του τρίφτη τρίβουμε και το κρεμμύδι στο ίδιο μπολ λιώνουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά το αλάτι και τα μπαχαρικά (Το πιπέρι Το κύμινο το Τσίλι και το θυμάρι) και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά έως ότου πάρουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Από το μίγμα αυτό παίρνουμε δώσεις και φτιάχνουμε τα μπιφτέκια μας και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε 3 πατάτες τα καρότα ρίχνουμε λάδι τα αυγά το αλεύρι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα μπαχαρικά (πιπέρι Τσίλι και δυόσμο τριμμένο) και ξεκινάμε με ένα κουτάλι και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν αυτό το μείγμα θα αποτελέσει τη βάση στο ταψί μας.
Παίρνουμε ένα ταψί το λαδώνουμε και ρίχνω μέσα το μείγμα της βάσης και το απλώνουμε από πάνω βάζουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε το φούρνο σε ένα μπολ διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε νερό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από κάθε μπιφτέκι, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί τσένταρ και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά και είναι έτοιμο

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΚέικ σε 5 λεπτά! Όλοι ψάχνουν αυτή τη συνταγή! Καλύτερη από μηλόπιτα
Επόμενο άρθρο🍑 Κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα βερίκοκο 🍑