Αυτά τα μπιφτέκια τόνου με σάλτσα άνιθου είναι μια συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση του τόνου με την αρωματική φρεσκάδα του άνιθου. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση και υφή, που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Σίγουρα θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά

14 μπιφτεκια:
3 (160g) Κονσέρβες Τόνος σε λάδι, στραγγισμένο
3 αυγά χτυπημένα
Ξύσμα 1/4 λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
1 ραβδί σέλινο, ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες Σκόρδο, λιωμένες
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
Φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι πιπέρι

Σάλτσα άνηθου:
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 Κγ χυμό λεμονιού
Φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα άνηθου της αρεσκείας σας
Πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε μπιφτέκια. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε ένα
τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.

Σάλτσα άνηθου:
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 Κγ χυμό λεμονιού
Φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα άνηθου της αρεσκείας σας
Πρέζα αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Είτε περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τα μπιφτέκια είτε σερβίρετε στο πλάι.

  • Αν το μείγμα για τα μπιφτέκια είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγη ακόμα φρυγανιά.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια και στο φούρνο. Τα βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του ψησίματος.
  • Αν δεν σας αρέσει η κρέμα γάλακτος στη σάλτσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι.

Καλή Απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen