Τυροπιτάκια με γλυκια γέμιση τυριού

✅ Υλικά

Αυγά – 2 τεμ
Ζάχαρη – 150 γρ
Γιαούρτι – 200 ml (αυτή τη φορά είχα σπιτικο, έβαλα λίγο λιγότερο, γιατί η ζύμη θα ήταν πολύ λιπαρή)
Μαλακό βούτυρο – 150 γρ
Αλεύρι – 700 γρ (+-)
Μπέικιν πάουντερ – 2 κουταλιές της σούπας
Μια πρέζα αλάτι/δύο

✅Για τη γέμιση:
500-600 τυρί κοτατζ ή ανθότυρο
1 αυγό και 1 ασπράδι (κρόκος για επαλλειψη)
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
1-2 κουταλιές της σούπας γιαουρτι (αν το τυρί είναι πολύ πηχτό)
100 γρ. ζάχαρη
1 πακέτο (10 γραμμάρια) ζάχαρη βανίλιας
Πρόσθεσα μια φλούδα λάιμ

✅ Προετοιμασία

Αυγά, ζάχαρη, αλάτι, κρέμα γάλακτος – χτυπήστε ελαφρά με ένα σύρμα, προσθέστε μαλακό βούτυρο – χτυπήστε ξανά, προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι με μπέικιν πάουντερ, ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.
Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι, ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος περίπου 3 mm, κόβουμε κύκλους διαμέτρου 12 cm +- (τους κόβω με ένα πιατάκι καφέ)

Για την Γέμιση ανακατευω πολύ καλά όλα τα υλικα.
Στη μία πλευρά του κύκλου βάζουμε περίπου 1 κ.σ. γέμιση, σκεπάζετε την άλλη πλευρά της ζύμης, τσιμπάτε μόνο και από τις δύο πλευρές, αλείφετε με κρόκο + γάλα, βάζετε σε ταψί + λαδόκολλα.

Τυροπιτάκια με γλυκια γέμιση τυριού
❗️Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200

Μαγειρέψτε με ❤️ Να είναι όλα επιτυχημένα!

Татьяна Петришина

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες…δειτε ένα μυστικό για να ψηθούν πιο απαλά
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα δαμάσκηνο και μήλο