Μπισκότα αμυγδάλου γεμιστά με μαρμελάδα

Υλικά

400 γρ Αλεύρι Αμυγδάλου
350 γρ Άχνη Ζάχαρη
200 γρ Ασπράδι Αυγού
200 γρ Αμύγδαλο Φιλέ
Μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε τα 200 γραμμάρια ασπράδια αυγών να γίνουν μαρέγκα
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μιση ζάχαρη άχνη σταδιακά κουταλιά κουταλιά
Κοσκινίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μες στο μπολ στη συνέχεια κοσκινισουμε το μισο αλεύρι αμυγδάλου και αυτό μες στο μπολ και ανακατεύουμε, μετα ριχνουμε και το υπολοιπο και συνεχιζουμε το ανακάτε με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Εφόσον είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής σχηματίζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, βουτάμε το δαχτυλό μας σε λίγο νερό και διορθώνουμε τα μπισκότα από πάνω να μην έχουν αυτή την ακμή που αφήνει η σακούλα
Πασπαλίζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα με φιλέ αμυγδάλου, προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά στη συνέχεια παίρνουμε τα μπισκότανα αν δύο τα γεμίζουμε στη μέση με μαρμελάδα κλεινουμε και είναι έτοιμα

Η Συνταγή είναι του George Zolis και δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκότα Αμυγδάλου

μπισκοτα αμυγδαλου για το καφε

● Συστατικά για τη συνταγή (για περίπου 50 μπισκότα):

250g αλεύρι (100g αλεύρι T55 + 150g αλεύρι T65)
225g ολόκληρα αμύγδαλα (χωρίς κέλυφος)
140 γραμμάρια ζάχαρης
2 φακελάκια ζάχαρης βανίλιας
30g σκόνης αμυγδάλου
45g λάδι (30g ηλιέλαιο + 15g ελαιόλαδο)
2 αυγα
1 πρέζα αλάτι
3g μπέικιν πάουντερ (1 κουταλάκι του γλυκού)
1 κσ. εκχύλισμα γλυκάνισου (ή πικρό αμύγδαλο)
Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, ζάχαρη, ζαχαρη βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού, και χτυπάμε
με ένα μιξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει .
Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε σιγα σιγα (κουταλια – κουταλιά) το λάδι για να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 κσ εκχυλίσματος γλυκάνισου, μπορούμε επίσης
πικρού αμυγδάλου αν προτιμάτε και ανακατεύουμε καλα.
Μετα προσθέτουμε τα αμύγδαλα, σκόνη αμυγδάλου, και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, μπεικιν, αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει η ζύμη.


Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη 270 γρ το καθένα.


Λαδώνουμε ένα ταψί καλα στην βάση. Παίρνουμε κάθε ένα από τα 3 μέρη και απλώνουμε
μέσα στο ταψί για να φτιαξουμε ένα μικρο κορμο 28 εκ μηκος περίπου και 4.5 πλάτος.


Χτυπηστε ένα αυγό με 2 κσ νερό και αλείψτε απο πάνω τους κορμους .


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Μόλις βγάλουμε απο το φουρνο αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε φέτες τα μπισκότα

Βαζουμε τις φέτες στο ταψί πάλι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Βγαζουμε από το φουρνο αφήνουμε να κρυώσουν  και ετοιμααααααααα

Καλή Επιτυχία

subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια Ογκρατέν
Επόμενο άρθροNτομάτα και φέτα…ξεχωρίζει για την απλότητα, τη γεύση και την ευκολία του