Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για μπισκότα με την αγαπημένη μας γεύση τρούφας σοκολάτας.
Υλικά:
2 αυγά
80 γραμμάρια ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
330 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
100 ml λάδι (π.χ. σπορέλαιο)
40 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας
Σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος για το βούτημα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ σπάμε τ Αυγά προσθέτουμε την ζάχαρη, Αλάτι, υγρή βανίλια, και ανακατεύουμε
Στην συνέχεια προσθέτουμε το Αλεύρι , μπεικιν παουντερ, σπορελαιο, και ζυμώνουμε ελαφρώς στο χέρι
Στο τέλος προσθέτουμε τρούφα σοκολάτας και πλάθουμε ξανά να ομογενοποίηθουν καλά όλα τα υλικά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενα μπαστούνακια
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά εξαρτάται τον φούρνο σας.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα λιώνουμε σε μπεν Μαρί σοκολάτα κουβερτούρα η γάλακτος ότι προτιμάτε και βουτάμε της ακρες απο τα μπισκότα μας
H Συνταγή είνα της κας Geri Dako