Ναπολιτάνικο Κέικ μήλου με Γιαούρτι

Υλικά

9 κουταλιές σούπας αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
1 μήλο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο (θα πρέπει να είναι περίπου 1 φλιτζάνι)
Ζάχαρη άχνη για το σέρβις

Εκτέλεση 

1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200° C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια ελατηριωτή φόρμα (εάν έχετε) 20-25 εκ.                                                                                  2. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου γίνουν κρεμμώδες. Στη χαμηλότερη ταχύτητα, προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά. Προσθέστε αργά το αλεύρι, το αλάτι, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το μπεικιν παουντερ και το μήλο. Ρίξτε όλο το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα, ισιώστε την κορυφή και ψήνετε για 25 έως 30 λεπτά, μέχρις ότου το κέικ είναι χρυσοκαστανό και οι πλευρές αρχίσουν να απομακρύνονται από την φόρμα.                         

3. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Γυρίστε το κέικ έξω από την φόρμα και κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη από πάνω.

Καλή Επιτυχία

dishingwithdish.blogspot.com

 

Προηγούμενο άρθροΟι Λεμονάτες Πατάτες
Επόμενο άρθροΕλαφριά Σαλάτα με καλαμπόκι και ντοματίνια