Πρωτοχρονιατικα μπισκότα βουτυρου
Η Πρωτοχρονιά και οι γιορτές πλησιάζουν σιγά σιγά και ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τα λαχταριστά γλυκά με τα οποία θα χαρείτε την οικογένειά σας φέτος. Αντί για τα συνηθισμένα κουλούρια, φτιάξτε μπισκότα βουτύρου με ζαχαρωτά φρούτα.
Τόσο εύθρυπτα που λιώνουν στο στόμα σου, και το φρούτο του δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα.
Συστατικά
125 γρ ανάλατο βούτυρο
65 γρ ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
170 γρ αλεύρι
12 γρ γάλα σε σκόνη
μείγμα ζαχαρωμένων φρούτων
Παρασκευή:
Ανακατεύουμε το μαλακωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τους κρόκους των αυγών έναν έναν και χτυπήστε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια σύριγγα ζαχαροπλαστικής και πιέστε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Μπορείτε να κάνετε εξώθηση με κυκλικές κινήσεις
Πασπαλίζουμε με ζαχαρωτά φρούτα και πιέζουμε απαλά τα φρούτα μέσα στο μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γεμιστά κουλουράκια με Καρύδια
Η αγαπημένη συνταγή της μητέρας μου! Αυτά τα κουλουράκια καρυδιού είναι απίστευτα εύκολο να γίνουν με ζύμη και θεϊκή γέμιση καρυδιού ή φρούτων.
Συστατικά:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 420 γρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι-3 γρ
1 φλιτζάνι βούτυρο κρύο – 225 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια extrait-7 ml
2 αυγά θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι +1 κ.γ. γιαούρτι -200 γρ
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη – 150 γρ
1 φλιτζάνι 1/2 καρύδια-200 γρ
1/4 φλιτζάνι ζαχαρωτά φρούτα-50 γρ
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο και το αλάτι στο αλεύρι δημιουργώντας μια χοντρή υφή σαν ψίχα.
Προσθέστε τη βανίλια, τους κρόκους αυγών και το γιαούρτι και ανακατέψτε και ζυμώστε ελαφρά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ζύμη πίτας.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (κάνει περίπου 42 μπάλες).
Γέμιση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να σφίξουν. Προσθέστε ξηρούς καρπούς και ζαχαρωτά φρούτα.
Ανοίξτε τις μπαλες ζύμης σε ένα λεπτό κύκλο (12 εκ). Τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε καθένα και κλειστε τη ζύμη μαζί γύρω σαν πουγκί από το μείγμα των καρυδιών.
Πιέστε σφιχτά τις άκρες. Τοποθετήστε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά. Ψύξτε ελαφρά και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Αποθηκεύστε τα κουλουρια σε δροσερό μέρος.
Καλή Απόλαυση
Recipe here