Μπισκοτάκια Σοκολάτας

Αν δεν λατρεύετε την σοκολάτα μην διαβάσετε αυτλη την συνταγη
Τα Μπισκοτάκια Σοκολάτας είναι για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και είναι θεϊκά δοκιμάστε τα και θα ξεχάσετε όλες τις υπόλοιπες συνταγές που έχετε αφράτα που λιώνουν στο στόμα 💕

Υλικά

2 αυγά
150gr ζάχαρη
200 ml καλαμποκέλαιο
60 γραμμάρια κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια οι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά βγαίνουν δύο ταψιά της κουζίνας κάνουμε μικρές μπαλίτσες περίπου
όσο το μέγεθος από ένα καρύδι και τα πατάμε ελαφρώς από πάνω βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν 😆😆😆😆 στους 180 στις αντιστάσεις
περίπου για 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο

Η συνταγή είναι της Μένια Στεφοπούλου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτάκια με σοκολάτα και καρύδι

Μπισκοτά με σοκολάτα και καρυδι

Σήμερα σας φέρνω τη συνταγή με τσιπς σοκολάτας και καρύδια, μια καλή ιδέα για παιδικά
σνακ!

Συστατικά για τη συνταγή (για 15 μπισκότα):

160γρ αλεύρι
115 γρ. Βούτυρο
80g καστανή ζάχαρη
80 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
1 αυγό
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
90 γραμμάρια πεκάν
1 κσ κορν φλαουρ
1 κσ μαγειρική σόδα
1 κσ βανίλια
1 κσ αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σαλάτας ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο στη συνέχεια προσθέστε καστανή ζάχαρη
και λευκή ζάχαρη και συνεχίστε χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα ανακατέψτε για να πάρετε ένα κρεμώδες μείγμα και λίγο αφρώδης
Στη συνέχεια προσθέστε το άρωμα βανίλιας και το αυγό και ανακατέψτε ξανά μέχρι να
πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα


Στη συνέχεια θα κοσκινίσουμε το αλεύρι αλάτι κορν φλαουρ και σόδα ψησίματος μέσα στο
προηγούμενο μείγμα και ανακατεψτε για να πάρετε μια πολύ ομοιογενή και λεία ζύμη

Προσθέτουμε τελικά τα τσιπ σοκολάτας και το χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε για
τελευταία φορά να τα ενσωματώσουμε


Η ζύμη μπισκότων είναι έτοιμη, στη συνέχεια βάζουμε το μπολ σαλάτας για περίπου 1 ώρα
στο ψυγείο με τον τρόπο η ζύμη να είναι πιο σφικτή
Μετά σχηματίζουμε μπάλες ζύμης με τη βοήθεια μιας σέσουλας παγωτού για να το κάνουμε
όλα τα ίδια


Στη συνέχεια θα επαναλάβουμε την ίδια λειτουργία μέχρι να εξαντληθεί η ζύμη
Στη συνέχεια, διατηρήστε τις μπάλες ζύμης για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο


μετά την ανάπαυση, τοποθετούνται σε ένα ταψί, σε απόσταση.

Αρκετά έπειτα προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για περίπου
12 έως 15 λεπτά
Στη συνέχεια, τα βγάζουμε απο το φούρνο να κρυώσουν εντελώς πριν
τα σερβίρετε είναι έτοιμα, το μόνο που μένει είναι να δοκιμάσετε

 

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες τυριού
Επόμενο άρθροΜελαχρινή αφρος!!!Το γλυκό των μανάδων και το γιαγιάδων μας