Μπισκοτογλυκό με δυο κρέμες
Πλεονεκτήματα:
- Δροσερό και γευστικό: Η συνδυασμός των δύο κρεμών, σοκολατένιας και βανίλιας, δημιουργεί ένα δροσερό και γευστικό αποτέλεσμα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
- Εύκολο στην παρασκευή: Το μπισκοτογλυκό με δύο κρέμες είναι εύκολο στην παρασκευή του, δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες και μπορεί να το φτιάξει ο καθένας.
-
Προσαρμόσιμο: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στις δικές σας προτιμήσεις, προσθέτοντας για παράδειγμα ξηρούς καρπούς, φρούτα ή σιρόπι.
- Ιδανικό για κάθε περίσταση: Το μπισκοτογλυκό με δύο κρέμες είναι ένα ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα φιλικό πάρτι.
Συνολικά:
Το μπισκοτογλυκό με δύο κρέμες είναι ένα εύκολο, δροσερό και γευστικό γλυκό που αρέσει σε όλους. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, αλλά ίσως να μην είναι κατάλληλο για άτομα που ακολουθούν δίαιτα ή έχουν διαβήτη.
Υλικά:
32 τεμ. μπισκότα (περίπου 200 γρ.) – αν θέλετε, μισα βανίλια και μισά σοκολάτα
200-300 ml φρέσκο γάλα για το βούτηγμα των μπισκότων
Για την κρέμα:
2 πακέτα κρέμα βανίλιας Γιωτης σε σκόνη (η κρέμα παρασκευάζεται σύμφωνα με την περιγραφή της συσκευασίας)
1 λίτρο φρέσκο γάλα (ή όσο αναγράφεται στην περιγραφή των πακέτων – χρησιμοποίησα 2 πακέτα κρέμας Γιωτης για κάθε 500 ml φρέσκου γάλακτος, 1 λίτρο συνολικά)
150 γρ ζάχαρη (ίσως και παραπάνω αν σας αρέσει πιο γλυκιά)
100 γρ λευκή σοκολάτα
100 γρ σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος
2 συσκευασίες τυρί κρέμα (σύνολο 200 ή 250 γρ. ανάλογα με το μέγεθος των συσκευασιών)
100 γρ ζάχαρη άχνη (για το χτύπημα του τυριού κρέμα)
Επιπροσθέτως:
σταγόνες σοκολάτας, μπάρες σοκολάτας ή λευκή ή μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη (για πασπάλισμα κατά το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
1 Παίρνουμε τα μπισκότα σοκολάτας και τα βουτάμε στο φρέσκο γάλα.
Εάν χρησιμοποιείτε ένα είδος μπισκότων, δεν έχει σημασία ποια ακριβώς θα πάρετε… 😉
2 Τοποθετήστε τα στον πάτο μιας φόρμας ή φόρμας για κέικ 25/30 εκ.
3 Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιήσετε κρέμα για ποσότητα περίπου 1 λίτρου φρέσκου γάλακτος.
(Χρησιμοποίησα 2 πακέτα, το καθένα για 500ml φρέσκο γάλα, και πρόσθεσα 150g ζάχαρη). Ανακάτεψα το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Όσο είναι ακόμα ζεστή, χωρίζουμε την κρέμα σε δύο μέρη.
Στο ένα προσθέτουμε τη θρυμματισμένη μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος.
4 Προσθέστε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα στο άλλο μισό.
5 Ανακατεύουμε και τα δύο μείγματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
6 Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη.
7 Χτυπάμε με το μίξερ για λίγο – τόσο ώστε να γίνει κρεμώδες μείγμα και το τυρί να απορροφήσει τη ζάχαρη.
8 Προσθέστε το μισό από το σαντιγί στο μείγμα της λευκής κρέμας.
9 Ανακατεύουμε για λίγο με το μίξερ να ενωθούν.
10 Ρίχνουμε το μείγμα της λευκής σοκολάτας στην φορμα πάνω από τα μπισκότα σοκολάτας.
11 Αραδιάζουμε από πάνω τα μπισκότα βανίλιας, βουτώντας τα επίσης για λίγο στο φρέσκο γάλα.
12 Προσθέστε το υπόλοιπο μισό τυρί κρέμα στο μπολ με την κρέμα μαύρης σοκολάτας.
13 Ανακατεύουμε ξανά για λίγο με το μίξερ.
14 Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα βανίλιας.
Σκεπάζουμε το κέικ με διαφανές αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
15 Και το μπισκότο μας με την κρέμα βανίλιας, δύο είδη σοκολάτας και τυρί κρέμα είναι έτοιμο.
Δυστυχώς, όπως κάθε κέικ μπισκότων, έχει καλύτερη γεύση μετά από 1-2 ημέρες, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι θα είχαν την υπομονή να το αφήσουν
να «παλαιώσει» τόσο πολύ. Η σύστασή μου είναι να το αφήσετε τουλάχιστον 1 βράδυ στο ψυγείο και μετά με ήσυχη τη συνείδησή του μπορείτε να το κόψετε.
Περιχύνουμε με σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Καλή Απόλαυση! 🙂
Δείτε περισσότερες φωτογραφιες εδώ