Βελούδινη, Κρεμένια Τυρόπιτα

Μια βελούδινη τυρόπιτα με κρέμα, το κάτι άλλο!!

Υλικά :

2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
1 κούπα γάλα 2%
2 κουταλιές της σούπας χοντρό σιμιγδάλι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
700 γρ. τριμμένη γλυκιά μυζήθρα (Καλογεράκη)
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένο
1 ½ κούπα ανθρακούχο μεταλλικό νερό ΣΟΥΡΩΤΗ
1 πρέζα αλάτι
Λίγο καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση :

Πρώτα ξεπαγώνετε τα έτοιμα φύλλα σφολιάτας και τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και αλείφετε με λίγο καλαμποκέλαιο την λαμαρίνα της κουζίνας σας.
Αρχικά ζεσταίνετε το γάλα, το ρίχνετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το σιμιγδάλι και το κορν φλαουρ,χτυπώντας με ένα αυγοδάρτη, συνεχίζετε σταδιακά με την μυζήθρα, το αυγό, το αλάτι και σιγά – σιγά ρίχνετε τη σουρωτή συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες (θα κρατήσετε λίγο από την σουρωτή).

Στην έτοιμη λαμαρίνα βάζετε το φύλλο σφολιάτας και με τον πλάστη το ανοίγετε σε πιο λεπτό. Με ένα πιρούνι κάνετε μερικές τρύπουλες. Ρίχνετε την κρέμα και καλύπτετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Τσιμπάτε τις άκρες των φύλλων να κλείσουν στις ενώσεις, αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ακόμα σπορέλαιο και χαράσετε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας. Ρίχνετε την υπόλοιπη σουρωτή και την αφήνετε να σταθεί για περίπου 15 – 20 λεπτά.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10λεπτά για να πάρει όγκο και να χωρίσουν όλες οι στρώσεις σφολιάτας. Ετσι θα γίνει τραγανή από πάνω.
Κατόπιν, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα και θα ψηθεί σωστά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ Πόπη Μητραλέλη