Υλικά
270 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
210 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
240 γραμμάρια ηλιέλαιο
2 βανιλίνες
Ξύσμα από 2 πολύ καλά πλυμένα πορτοκάλια, μέτρια σε μέγεθος
800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1/2 κοφτό κουταλάκι baking powder
1 τσιμπιά αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ ριχνουμε το φρέσκο χυμό πορτοκάλι,ζάχαρη κρυσταλλική, ηλιέλαιο. βανελλήνες ξύσμα
από δύο πολύ καλά πλυμένα πορτοκάλια μέτρια σε μέγεθος και ανακατεύουμε με το συρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Στη συνέχεια με μιας προσθέτουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σόδα μαγειρικής, baking powder αλάτι ανακατεύουμε λίγο το αλεύρι με τα υλικά και στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μία πολύ ωραία μαλακή ζύμη
Η ζυμη είναι μαλακή και χρειαζόμαστε μόνο μία σπάτουλα για να την ανακατέψουμε
Αφού απορροφήσει όλο το αλεύρι βλέπουμε ότι είναι μαλακή όμως δεν κολλάει καθόλου στα χέρια
Στο ταψάκι του φούρνου με μία λαδόκολλα παίρνουμε 30g ζύμη με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού πλαθουμε σε μπαλάκια και πατάμε με την παλάμη μας έτσι ώστε να γίνουν πλατσουκωτα
Συνεχίζουμε τη διαδικασία για όλα τα κουλουράκια θα μας βγάλει περίπου 3 ταψιά των 20 και αν θέλετε για μένα ψήστε χωριστά το κάθε ταψί προσοχή αφήστε κενό γιατί φουσκώνουν
Τώρα με ένα πιρούνι κάνουμε ένα σχέδιο αν θέλουμε από πάνω επίσης αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και το σχέδιο της επιλογής σας
Ταψί ταψί ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για 14 έως 16 λεπτά ανάλογα το μέγεθος και τον φούρνο σας
Τα κουλουράκια μας βγαίνουν από το φούρνο μοσχομυριστά και φυσικά με ένα τέλειο χρυσαφενιο χρώμα