Τηγανίτες με πορτοκάλι

Αχ, αυτές οι τηγανίτες! Μικρές, αφράτες, ζουμερές, με το άρωμα του πορτοκαλιού να πλημμυρίζει τον ουρανίσκο… Μια πραγματική απόλαυση, ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο πρωινό ή για ένα απολαυστικό γλυκό.

Η συνταγή: Απλή, εύκολη και γρήγορη, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, χυμός πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε τα υλικά, αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και ψήνουμε μικρές τηγανίτες σε αντικολλητικό τηγάνι.

Η γεύση: Ο τέλειος συνδυασμός γλυκιάς και δροσερής γεύσης. Το πορτοκάλι δίνει μια εκρηκτική φρεσκάδα στις τηγανίτες, ενώ η αφράτη υφή τους τις κάνει ακαταμάχητες.

Η παρουσίαση: Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές, με μέλι, σιρόπι αγαύης, μαρμελάδα ή ακόμα και με σοκολάτα. Πασπαλίστε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για ακόμα πιο έντονο άρωμα.

Γιατί να τις δοκιμάσετε:

  • Είναι νηστίσιμες, άρα ιδανικές για την περίοδο της Σαρακοστής.
  • Είναι εύκολες και γρήγορες στην παρασκευή τους.
  • Έχουν υπέροχη γεύση και άρωμα.
  • Είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους.

Μην τις χάσετε! Φτιάξτε τες σήμερα κιόλας και απολαύστε μια γευστική εμπειρία γεμάτη φρεσκάδα και γλυκύτητα.

Υλικά

χυμος απο 1 πορτοκαλι και το ξύσμα
1 φλ.τσαγιου νερό αλεύρι γ.ο.χ.
1 τσιμπια αλάτι
1 μπέικιν παουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ριχνω τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του το νερό το αλάτι και ανακατεύω ρίχνω το αλεύρι λίγο λίγο
και το μπέικιν και ανακατεύω να γίνει ένας όμορφος χυλός μέτριος
Σε μετρια φωτιά βαζω ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνω σπο τον χυλό κουταλιά κουταλιά μόλις ροδίσει γυριζω την άλλη πλευρά…
και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει ο χυλός εάν χρειαστεί συμπληρώνω το ελαιόλαδο…
Βαζω τις τηγανίτες σε χαρτί κουζίνας και σερβίρω με μέλι και κανέλα…
είναι τέλειες χωρίς υπερβολή…

Η Συνταγή είναι της ArtemisTaia Arampatzi

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό κέικ πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΣιρόπι τσουκνίδας Ιδανικό καθαριστικό αίματος, θεραπεύει τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα