Νηστίσιμη τούρτα κατσαρολάς

Αυτή η νηστίσιμη τούρτα κατσαρόλας είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο, συνόδευει και τον απόγευματινο καφέ μας☕️. Η πλούσια κρέμα σοκολάτας με γάλα αμυγδάλου αγκαλιάζει τα μπισκότα digestive, δημιουργώντας ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα.

Πλεονεκτήματα:

  • Νηστίσιμη: Ιδανική για όσους νηστεύουν ή θέλουν μια πιο ελαφριά επιλογή.
  • Γεύση σοκολάτας: Η κρέμα σοκολάτας είναι πλούσια και γευστική, χωρίς ίχνος γαλακτοκομικών.
  • Εύκολη: Φτιάχνεται πανεύκολα, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
  • Οικονομική: Απαιτεί απλά υλικά που είναι εύκολα διαθέσιμα.
  • Ευέλικτη: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορες γεύσεις, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα ή μπαχαρικά.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε ποιοτικά υλικά για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Βεβαιωθείτε ότι η γκαναζ έχει λιωσει καλά πριν προσθέσετε τα μπισκότα.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε την τούρτα με σαντιγί, ξηρους καρπού ή τριμμένη σοκολάτα.
  • Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν την σερβίρετε, για να σφίξει καλά.

Συνοψίζοντας:

Η νηστίσιμη τούρτα κατσαρόλας είναι μια εύκολη, οικονομική και γευστική επιλογή για όσους θέλουν ένα γλυκό χωρίς τύψεις. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά

250γρ μπισκότα (digestive)

Κρέμα ‼️‼️‼️
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
100γρ κορν φλάουρ
80γρ ζάχαρη

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας,
50γρ μαργαρίνη,
200γρ κουβερτούρα

Γκανάς‼️‼️‼️
200γρ φυτική κρέμα γάλακτος
200γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

για την κρέμα
Όλα μαζί στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πρόσθετω το εκχύλισμα βανίλιας, μαργαρίνη, κουβερτούρα ανακατεύω μέχρι να αναμιχθούν.
Τέλος πρόσθετω στη κρέμα τα μπισκότα (digestive) που σπάω με τα χέρια.
Σε αποσπώμενο ταψάκι έχω στρώσει λαδόκολλα και βάζω τη κρέμα να κρυώσει.

Γκανάς‼️‼️‼️
Σε κατσαρόλακι ζέστη καλά τη κρέμα γάλακτος και την περιχύνω στη κουβερτούρα αφήνω λίγα λεπτά και ανακατεύω μέχρι να γίνει η γκανάς. Την περιχύνω πάνω από το γλυκό και βάζω στο ψυγείο τα πήξει, όλοι νύχτα καλύτερα. Στόλιζω με τριμμένα καρύδια 😋‼️😋‼️

νηστίσιμη τούρτα κατσαρόλας

Καλή συνέχεια φίλοι μου

Η Συνταγή είναι της Yiota Ziaka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Νηστίσιμη τούρτα Φερρέρο Ροσέ

Νηστίσιμη-τούρτα-Φερρέρο-Ροσέ

Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 26 εκ:

Για τη βάση:
300 γρ φουντούκια
300 γρ χουρμάδες ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι
10 γρ κακάο
80 γρ νερό
μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Για τη μους σοκολάτα
750 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
625 γρ κουβερτούρα
2-3 κ.σ μέλι
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
μια τσιμπιά αλάτι
Για πασπάλισμα
100 -120 γρ φουντούκια

Οδηγίες

1 Προετοιμασία φουντουκιών
2 Για ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα επέλεξα να καβουρντίσω τα φουντούκια. Σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα, στους 200 βαθμούς, τοποθετούμε τα φουντούκια στη λαμαρίνα του φούρνου και τα αφήνουμε στο φούρνο για 10-20 λεπτά. Η ώρα εξαρτάται από το πόσο φρέσκα είναι τα φουντούκια. Δε θέλουμε να καρβουνιάσουν, θέλουμε απλά να ενισχυθεί η υπέροχη γεύση τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου και τα ξεφλουδίζουμε εάν χρειάζεται. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε άλλη στιγμή ή μέρες πριν, ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο. Μπορείτε δηλαδή να το κάνετε μια μέρα που θα έχετε χρησιμοποιήσει το φούρνο για άλλο λόγο.
3 Για τη βάση
4 Τοποθετούμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι
5 Για το πασπάλισμα
6 Βάζουμε τα υπόλοιπα φουντούκια στο μπλέντερ και είτε τα κάνουμε σκόνη, είτε προσπαθούμε να μείνουν χοντροκομμένα (έτσι τα προτιμώ) ή τα χτυπάμε στο γουδί για ακόμη πιο ωραίο αποτέλεσμα. Αν επιλέξουμε το γουδί το κάνουμε στο τέλος

7 Για τη βάση
8 Τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 80 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό,αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ.
9 Αδειάζουμε τους χουρμάδες στα φουντούκια και με το χέρι μας ομογενοποιούμε το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ ή όπου αλλού θέλετε. Το βάζουμε στο ψυγείο χωρίς όμως να είναι απαραίτητο γιατί περνάμε κατευθείαν στην από πάνω στρώση

10 Για τη μους
11 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για τη μους εκτός από το μέλι. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, χωρίς να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μέλι εάν χρειαστεί. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο τσέρκι και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
12 Για το πασπάλισμα
13 Μπορούμε να προσθέσουμε τα μισά φουντούκια μέσα στο μείγμα και τα υπόλοιπα από πάνω, μετά από μια ώρα. Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς βάση του γούστου σας. Εγώ έτσι έκανα

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαστιχωτά Τσουρέκια με Χιώτικη Μαστίχα: Η παράδοση συναντά την απόλαυση
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο κέικ τρουφάτο σε 10 μόνο λεπτά: Γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο!