Πατάτες φούρνου

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αυτή τη συνταγή για baby πατάτες φούρνου, αλλά φαίνεται απίστευτα νόστιμη! Μου αρέσει που χρησιμοποιεί απλά υλικά και η εκτέλεση μοιάζει εύκολη.

Επίσης, λατρεύω τα μυρωδικά και τα βότανα, οπότε σίγουρα θα προσθέσω λίγο επιπλέον δεντρολίβανο στη δική μου εκδοχή.

Υλικά

φρέσκες baby πατάτες – 1 κιλό.
αλάτι
μαύρο πιπέρι
πάπρικα
ρίγανη (ξερή)
θυμάρι (ξερό)
λάδι – 80 ml.
σκόρδο – 6 σκελίδες
άνηθο μερικά κλωνάρια

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, μαύρο πιπερι,παπρικα, ρίγανη και θυμάρι.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Πασπαλίζουμε τις έτοιμες πατάτες με λιωμενο σκόρδο, ανακατεύουμε και επιστρέφουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά.
Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή όρεξη!

Επιπλέον προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως κρεμμύδι, καρότο ή πιπεριές.
  • Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά είδη μπαχαρικών, όπως σκόνη σκόρδου, πάπρικα ή κύμινο.
  • Για μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι σε σκόνη ή φρέσκο τσίλι.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τις baby πατάτες φούρνου με μια σως γιαουρτιού ή με μια σάλτσα ντομάτας.

Πιστεύω ότι αυτή η συνταγή θα αρέσει σε όλους όσους τη δοκιμάσουν!

Veselina Cenova

Προηγούμενο άρθροΗ πιο γρήγορη και εύκολη κρέμα που θα φτιάξετε ποτέ!
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα με Χωριάτικο Φύλλο: Μια Απόλαυση!