Ντοματοκεφτέδες στο φούρνο

Ντοματοκεφτέδες στο φούρνο, πεντανόστιμοι και ζεστοί, ψημένοι με αγάπη!

Απλά τέλειοι! Η γεύση τους είναι ασυναγώνιστη, με την γλυκάδα από τις ντομάτες, τα φρέσκα μυρωδικά και την τέλεια υφή.

Είτε ζεστοί, είτε κρύοι, ταιριάζουν τέλεια με οτιδήποτε, από ρύζι και πατάτες, μέχρι σαλάτες και γιαούρτι.

Υλικά:

  • 5-6 ντομάτες σφιχτές, κομμένες σε κυβάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κομμάτι φέτα, σπασμένη με το πιρούνι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και την φέτα και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  3. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
  4. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, πλάθουμε τους κεφτέδες σε μακρόστενο σχήμα.
  5. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, γυρίζοντάς τους μια φορά στη μέση του ψησίματος.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο μείγμα, όπως τριμμένη κολοκυθιά ή τριμμένο καρότο.
  • Για πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο καυτερό πιπέρι.
  • Αν δεν σας αρέσει η φέτα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή με γκούντα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τους ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι ή με σάλτσα ντομάτας.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένια Τυροπιτάκια Ρολό με Σουσάμι
Επόμενο άρθροΣούπα με ρύζι και Κεφτεδάκια