Το ντοματόρυζο είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για όσους αγαπούν τα λαχανικά και θέλουν ένα ελαφρύ, αλλά χορταστικό γεύμα. Είναι ένα απλό και γρήγορο φαγητό που φτιάχνω πολύ συχνά για την οικογένειά μου.


Υλικά

Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο πιάτο, θα χρειαστούμε:

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση της Συνταγής

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο πιάτο.

1. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρω το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

2. Ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. σιγοβράζω το μείγμα για 15-20 λεπτά.

3. Προσθέτω το ρύζι και 2 φλιτζάνια νερό. ανακατεύω, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 15-20 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να έχει απορροφήσει όλο το νερό.

4. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύω καλά.

5. Σερβίρω το ντοματόρυζο όσο είναι ακόμα ζεστό.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 10 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 40-50 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.

Συμβουλές για το Τέλειο Ντοματόρυζο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το ντοματόρυζο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Λαχανικά: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως καρότο ή σέλινο, για να εμπλουτίσετε τη γεύση.
  • Κρασί: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί μαζί με τις ντομάτες.
  • Τυρί: Μπορείτε να γαρνίρετε το ντοματόρυζο με τριμμένο τυρί, όπως φέτα ή κεφαλοτύρι.

Η Συνταγή είναι της Παλμιρα Αριστου