Πάστα ταψιού με κρέμα και σοκολάτα

Η Πάστα ταψιού αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε. Είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, είτε απλά να απολαύσετε ένα χειροποίητο γλυκό με τον καφέ σας, η Πάστα ταψιού είναι η τέλεια λύση.

Μπορείτε να βρείτε αμέτρητες συνταγές για Πάστα ταψιού στο διαδίκτυο, αλλά αυτη είναι μια απο τις καλύτερες

Υλικά

2 αυγά,
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά βανίλια
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας καφέ κακάο
1 φακ με μπεικιν παουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι

Υλικα για την κρέμα σαντιγί
2 κουτιά morfat σαντιγί
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 βανιλίνη

Για τη γκανάς
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. κουβερτούρα

Πώς να ετοιμάσετε το κέικ:

Χτυπάμε καλά τ αυγά + φλιτζάνι ζάχαρη + βανίλια μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι λάδι και
μισό φλιτζάνι γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μετά προσθέτουμε ένα φλιτζάνι αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας
κακάο + μαγιά.Το αδειάζουμε στο Μια φόρμα για κέικ, και τη βάζουμε στο φούρνο
Μετά την ποτίζουμε με ένα φλιτζάνι γάλα + μια κουταλιά ταχέως διαλυόμενο Nescafe.

Για την κρέμα:
Χτυπάμε με το μίξερ τα 2 κουτιά morfat μαζί με τη βανιλίνη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.

Η τελευταία στρώση είναι η σοκολάτα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε μέσα την κουβερτούρα. Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά για να λιώσει και να έχουμε μια λεία γκανάς.
Απλώνουμε πάνω την κρεμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Διακοσμούμε κατά βούληση και τη σερβίρουμε.

Η υγεία σας να είναι καλή και μην ξεχάσετε να προσευχηθείτε για το καλό .

Συνταγές για μαγείρεμα και επιδόρπια Mona Maatouk

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πάστα ταψιού καραμέλα

Πάστα ταψιού καραμέλα

Υλικά:

4 αυγά
12 κ.σ. κόφτες ζάχαρη
8 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
4 κ.σ. κακάο
1/2 φακελάκι(10g)μπέικν πάουντερ

Σιρόπι.
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ γ.χυμό λεμόνι.
1 κ.σ. κονιάκ.

Κρέμα καραμέλας
2 morfat(μόρφατ)κρύες
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο.

Γλάσο σοκολάτας
150 γρ. γάλα εβαπορέ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. μέλι.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τ αυγά με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και φουσκώσουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι γ.ο.χ με το κακάο και μπέικν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο τσέρκι η ταψάκι(28εκ.)και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά.

Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό, βανίλια και το χυμό λεμόνι.
Όταν βράσει 2-3 λεπτά προσθέτουμε 1 κ.σ. κονιάκ.
Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει από το φούρνο, με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι.

Φτιάχνουμε την κρέμα καραμέλα χτυπώντας τα morfat(μόρφατ)κρύα από το ψυγείο με το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι προσθέτουμε επάνω την κρέμα του ζαχαρούχο(κρατάμε λίγο για να στολίσουμε την τούρτα).

Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας βράζοντας το γάλα εβαπορέ,ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα την σοκολάτα κουβερτούρα και το μέλι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την προσθέτουμε επάνω από την κρέμα καραμέλας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Προηγούμενο άρθροCheesecake Πορτοκαλιού με Βάση Παντεσπάνι: Ονειρικό γλυκό για λάτρεις του πορτοκαλιού!
Επόμενο άρθροΚουλουράκια πορτοκαλιού – Πεντανόστιμα