…Συνέχεια για τα αφράτα τσουρέκια

Έτοιμη η ζύμη για τα τσουρέκια είναι ελαστική και αφράτη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα ή με ένα καπάκι στην προκειμένη περίπτωση την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον μιάμιση με δύο ώρες να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο
Μετά από Περίπου δύο ώρες έχει φουσκώσει η ζύμη για τα τσουρέκια μας την αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας και την κόβουμε σε κομμάτια αναλόγως το μέγεθος από το μπουρέκια που θέλετε να φτιάξετε

Μπορείτε να κόψετε τη ζύμη για τα τσουρέκια σε μισόκιλα είσαι 1 kg ζυγίζοντας η συνταγή αυτή θα σας βγάλει περίπου 3,5 κιλά τσουρέκια
Ρίχνω ελάχιστο αλεύρι στον πάγκο εργασίας και ξεκινάω να φτιάξω τα κορδόνια για τα τσουρέκια μας εδώ σας δείχνω έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο με δύο κορδόνια για να φτιάξετε διαφορετικά και πρωτότυπα σχέδια για τσουρέκια τα τοποθετούμε σε
ένα μεγάλο ταψάκι με λαδόκολλα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με ότι σχέδιο θέλουμε για να φτιάξουμε τα τσουρέκια μας
Φυσικά δεν ξεχνάμε και τον παραδοσιακό τρόπο με 3 κορδόνια φτιάχνοντας υπέροχη πλεξούδα την τελευταία πλεξούδα την τοποθετώ σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ ώστε να έχουμε ένα τσουρέκι φόρμας

Στη συνέχεια τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν λοιπον έχουν φουσκώσει πολύ πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλείφουμε
με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ
Εγώ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε 165 με 170 βαθμούς αέρα για περίπου 45 με 50 λεπτά Αυτό βέβαια Εξαρτάται και από το φούρνο
του καθενός μέχρι να δούμε ότι έχουν ψηθεί έτοιμα ψημένα τα τσουρέκια μας μπορώ να πω ότι έχουνε γίνει φανταστικά

Καλή Επιτυχία

 

1
2
Προηγούμενο άρθροΕπιδόρπιο κρέμα πουτίγκας!
Επόμενο άρθροΚοτολέτες στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο! 😋