Αφράτα τσουρέκια χωρίς μίξερ και με ελάχιστο ζύμωμα
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Θαυματουργά τσουρέκια!
Αυτή η συνταγή για αφράτα τσουρέκια χωρίς μίξερ και με ελάχιστο ζύμωμα είναι απλά μαγική. Χωρίς κόπο και ιδρώτα, μπορείτε να φτιάξετε τσουρέκια γευστικά, μυρωδάτα και αφράτα σαν πούπουλα.
Πλεονεκτήματα:
- Εύκολη και γρήγορη συνταγή: Ιδανική για αρχάριους ή για όσους δεν έχουν χρόνο.
- Χωρίς μίξερ: Ζυμώνετε με τα χέρια σας, νιώθοντας την υφή της ζύμης και χαλαρώνοντας παράλληλα.
- Ελάχιστο ζύμωμα: Ξεχάστε το κουραστικό ζύμωμα για ώρες. Η ζύμη ωριμάζει αργά και σταθερά, αναπτύσσοντας πλούσια γεύση και υφή.
- Αφράτα και μυρωδάτα: Τα τσουρέκια φουσκώνουν τέλεια και γεμίζουν το σπίτι με μεθυστικά αρώματα.
Μυστικά επιτυχίας:
- Χρησιμοποιήστε χλιαρό γάλα: Βοηθάει τη μαγιά να ενεργοποιηθεί σωστά.
- Αφήστε τη ζύμη να ωριμάσει: Η υπομονή είναι αρετή! Η ζύμη χρειάζεται χρόνο για να φουσκώσει και να αναπτύξει τα αρώματά της.
- Πλάθετε με προσοχή: Φροντίστε να μην σκίσετε τη ζύμη, για να διατηρήσετε την αφράτη υφή.
Συνοψίζοντας:
Αυτή η συνταγή για τσουρέκια χωρίς μίξερ είναι μια εύκολη, γρήγορη και απολαυστική επιλογή. Χωρίς κόπο, μπορείτε να φτιάξετε τσουρέκια που θα ενθουσιάσουν εσάς και τους αγαπημένους σας. Δοκιμάστε την άφοβα και απολαύστε την μαγεία των αφράτων τσουρεκιών!
Υλικά
Για το Προζύμι
125 γρ Μαγιά Νωπή
380 γρ Νερό χλιαρό
325 γρ Αλεύρι για Τσουρέκια ή (Robin Hood)
Για τα Τσουρέκια Αφρός
1340 γρ Αλεύρι για Τσουρέκια ή (Robin Hood)
15 γρ Μαχλεπι Σκόνη
10 γρ Κακουλε Σκόνη
3 κουκούτσια Μαστίχα Χίου σκόνη
Ξύσμα απο ένα Πορτοκάλι
4 Αυγά μεγάλα
600 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ Γάλα αρκετά χλιαρό
3 βανίλιες
50 γρ χυμό Πορτοκάλι φρέσκο
200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο
Για επάλειψη
1 Αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό
Αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Αρχικά να φτιάξουμε το προζύμι όπου είναι αυτό που θα κάνει τα τσουρέκια μας επιτυχημένα ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το χλιαρό νερό και τη νωπή μαγιά και την διαλύουμε ανακατεύοντας
Μεγάλη προσοχή το νερό να είναι γλάρο για να μη μας κάψει τη Μάγια και αυτό το καταλαβαίνουμε όταν το νερό είναι ανεχτό στο δάχτυλό μας
Αφού έχουμε διαλύσει τη Μάγια με το νερό προσθέτουμε το αλεύρι και τα τσουρέκια και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και μία πετσέτα και αφήνουμε το προζύμι να φουσκώσει για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί σε όγκο
Μετά τη μία ώρα Και αφού έχει φουσκώσει το προζύμι μας πάμε να φτιάξουμε τα υπέροχα πασχαλινά τσουρέκια ρίχνοντας σε μία μεγάλη λεκάνη το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε για τα τσουρέκια μαζί με τα μυρωδικά δηλαδή μαχλέπι κακουλέ τριμμένη μαστίχα και ξύσμα από πορτοκάλι
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Ενα από τα μυστικά για να είναι πετυχημένα τα τσουρέκια μας είναι το πολύ καλό χτύπημα των αβγών όπου θα τα κάνει αφράτα σαν βαμβάκι Αφού εχουν αφρατέψει τα αυγά μας προσθέτουμε τις βανίλιες και το χλιαρό γάλα και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα με το αλεύρι και το χυμό πορτοκάλι. Τέλος προσθέτουμε το προζύμι που φτιάξαμε και τα ανακατεύουμε με το χέρι να ενσωματωθούν
Μόλις έχουν ενσωματωθεί όλα τα υλικά για το τσουρέκι μας προσθέτουμε το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια δεν θα σας πάρει πολύ ώρα ούτε πέντε λεπτά
Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα