Πατάτες Λεμονάτες Φούρνου
Συστατικά
2 kg πατάτες Πλυμένες, καθαρισμένες κομμένες κατά το ήμισυ κατά μήκος και στη συνέχεια κομμένες σε σφήνες
1 φλιτζάνι νερό ή ζωμός κοτόπουλου
⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (περίπου χυμός από δύο λεμόνια)
1 κουταλιά της σούπας ξηρή ρίγανη
1 κουτ. Σούπας σκόνη σκόρδου (ή 3-4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας αλατιού (προσθέστε περισσότερα ανάλογα με τη γεύση)
1 κουταλιά σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C
Τοποθετήστε τις κομμένες πατάτες στο ταψί σας
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε με τα χέρια σας καλά. Βάλτε τα καρυκεύματα (αλάτι, ρίγανη, σκόνη σκόρδου) για την γεύση
Καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25 λεπτά
Βγάλτε το αλουμινόχαρτο χαμηλώστε τη θερμότητα στους 185 ° C και ψήστε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν καλά
Αν θα τις θέλατε λίγο πιο χρυσές και τραγανές, προσθέστε βούτυρο και τις βάζετε κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά και τις παρακολουθείτε για να μην καούν. (Το βούτυρο είναι προαιρετικό, αλλά βρίσκω ότι δίνει ένα όμορφο χρυσό χρώμα και φυσικά είναι πιο κρεμμώδης).
Σερβίρετε και απολαύστε!
ΠΗΓΗ Olive & Mango