Αυτή η συνταγή για μοσχαρίσιο κιμά με πατάτες είναι πραγματικά απίστευτα νόστιμη και μπορεί να την φτιάξει ο καθένας, καθώς είναι απλή και εύκολη. Συνεπώς, δε χρειάζεται να είστε μάγειρας για να απολαύσετε ένα φανταστικό γεύμα. Εγώ τη δοκίμασα και ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα, συνεπώς πιστεύω ότι θα εκπλαγείτε κι εσείς από το πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι.
Υλικά για τη Συνταγή
- 250 γρ. τυρί μοτσαρέλα
- Ελαιόλαδο
- 3 τεμ. πατάτες
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 τεμ. shallot
- 200 γρ. μανιτάρια
- 200 ml πουρές ντομάτας
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση της Συνταγής
Ξεκινάω αλείφοντας ένα ταψί με ελαιόλαδο. Μετά, τρίβω τη μοτσαρέλα στο χοντρό του τρίφτη και την απλώνω στο ταψί, χρησιμοποιώντας περίπου τα 2/3 της ποσότητας.
Στη συνέχεια, κόβω τις πατάτες σε λεπτές φέτες, περίπου μισό εκατοστό πάχος, και τις στρώνω, επικαλυπτόμενες, πάνω από το τυρί. Τις πασπαλίζω με μαύρο πιπέρι, περιχύνω με ελαιόλαδο και ψήνω στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 200°C.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τον κιμά, τον σπάω με μια ξύλινη κουτάλα και τον σοτάρω για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι μου, το προσθέτω μέσα στον κιμά και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
Έπειτα, κόβω τα μανιτάρια σε φέτες, τα ρίχνω και αυτά στο μείγμα του κιμά και συνεχίζω το τηγάνισμα για άλλα 4 λεπτά. Προσθέτω τον πουρέ ντομάτας, τη μουστάρδα, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μαγειρεύω για άλλα 5 λεπτά και η γέμισή μου είναι έτοιμη.
Βγάζω το ταψί από τον φούρνο και απλώνω τη γέμιση του κιμά πάνω από τις πατάτες, καλύπτοντάς τες. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα και ψήνω για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, το βγάζω από τον φούρνο, το αφήνω λίγο να κρυώσει, το κόβω και σερβίρω.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα
Χρήσιμα Tips για τον Κιμά με Πατάτες
Για να γίνει το πιάτο σας πιο ζουμερό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό λαχανικών στο μείγμα του κιμά με πατάτες κατά το μαγείρεμα.
Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα λαχανικά, όπως καρότα ή κολοκύθια, για να εμπλουτίσετε τη γεύση.
Αφήστε το φαγητό να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε, έτσι ώστε να σφίξει η μοτσαρέλα και να διατηρήσει το σχήμα του.
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Φρέσκες πατάτες στο φούρνο με μυρωδικά και σκόρδο
Οι πατάτες στο φούρνο με μυρωδικά είναι ένα κλασικό ανοιξιάτικο πιάτο. Φρέσκες από τον άνηθο, ευχάριστα πικάντικες και αρκετά αρωματικές από το σκόρδο. Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για κρέας και ένα ορεκτικό για μπύρα. Αν είναι στη σωστή ποσότητα και συνοδεύονται από μια πλούσια σαλάτα, μπορούν να είναι και για κύριο πιάτο.
Υλικά
1 κιλό baby πατάτες
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο
5 κλωναράκια φρέσκο άνηθο και μάραθο
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ 1
Πλύνετε και στεγνώστε καλά τις πατάτες. Κόψτε τις μεγαλύτερες στη μέση.
ΒΗΜΑ 2
Τις ρίχνετε στο ταψί, τις αλείφετε καλά με ελαιόλαδο, τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 γρ. και τις ψήνετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
ΒΗΜΑ 3
Όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζετε από το φούρνο, τα βάζετε σε ένα ταψί, τα πασπαλίζετε με αλάτι άνηθο και μάραθο, ρίχνετε το βουτυρο, το λιωμένο σκόρδο και τα ανακατεύετε με μια κουταλα. Έτσι προετοιμασμένες, σας διαβεβαιώνω ότι γίνονται πραγματικά υπέροχες!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο!
Απαραίτητα προϊόντα
700 γρ χοιρινή σπάλα με κόκκαλα
1 και 1/2 κιλό πατάτες
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. τοματοπολτός
5-6 κ.σ. λάδι
βούτυρο
αλεύρι σίτου
αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
2 κουτ πάπρικα
1 κουτ ρίγανη
φρέσκος μαϊντανός – για γεύση
αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε πολλά μεγαλύτερα κομμάτια
Αλατίζουμε το κρέας και προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι
Ζεσταίνουμε το λάδι στο καυτό λίπος, βάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βγάζουμε το κρέας.
Στο ίδιο λίπος βάζουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ ντομάτας, το οποίο αραιώσαμε σε 1 κουτ. Ζεστό νερό.
Προσθέστε κόκκινο πιπέρι, 2 κουτ. ζεστό νερό και 1 κουτ. γλ αλατι.
Προσθέστε το κρέας και σιγοβράστε το (για 30-40 λεπτά) κάτω από ένα καπάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
Αφού ψηθεί το κρέας, κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια / χταπόδια.
Βάζουμε τις πατάτες δίπλα στο κρέας και περιμένουμε 15 λεπτά να γυρίσουν.
Kαθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Τηγανίζουμε το βούτυρο και το αλεύρι σίτου μέχρι να πάρουμε ένα αρωματικό μείγμα.
Παίρνετε λίγη από τη σάλτσα του κρέατος και ανακατεύετε μαζί το βούτυρο και το αλεύρι.
Στη συνέχεια περιχύνουμε τα πάντα πάνω από τις πατάτες με το κρέας.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε την ρίγανη.
Τακτοποιούμε τις ντομάτες.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών και αφού είναι έτοιμο το φαγητό σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό.
Καλή Απόλαυση











