Σκορδόπιτες σε τηγάνι.

Αυτές οι σκορδόπιτες δεν είναι απλά ένα νόστιμο ορεκτικό, αλλά μια πραγματική γευστική πανδαισία! Η τραγανή κρούστα, η μαλακή και αφράτη ζύμη, και το αρωματικό μείγμα σκόρδου και πάπρικας συνδυάζονται άψογα για να δημιουργήσουν μια εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει.

Τι μου άρεσε:

  • Η ζύμη ήταν τέλεια: αφράτη, μαλακή, και με υπέροχη υφή.
  • Το μείγμα σκόρδου και βουτυρου ήταν πλούσιο και γευστικό, χωρίς να είναι υπερβολικά πικάντικο.
  • Η κρούστα ήταν χρυσαφένια και τραγανή, προσθέτοντας μια ωραία αντίθεση στην υφή της ζύμης.
  • Η συνταγή ήταν εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή σνακ.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε τυρί φέτα στο μείγμα σκόρδου και μαϊντανού για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τις σκορδόπιτες αντί να τις τηγανίσετε..

Συνολικά:

Αυτές οι σκορδόπιτες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο γεύμα. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν με την υπέροχη γεύση και υφή τους!

Βαθμολογία: 5/5

Υλικά

Ζύμη
500 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ,
1 κουτ.γλ αλάτι,
1 κουτ.γλ ζάχαρη,
100 ml. λάδι
200 ml χλιαρό νερό

300 γραμμάρια τριμμένο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι, γκούντα)
2-3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

Εκτέλεση

Στο αλεύρι πρόσθεσα, μπεικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη, λάδι και το νερό.
Ζύμωσα μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει και την άφησα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χώρισα σε 6 μπάλες. Ανοιξα κάθε μπάλα πάχους 1 εκ. στο μέγεθος του ταψιού.
Έψησα και από τις δύο πλευρές σε προθερμασμένο 160-180 βαθμούς και ελαφρά λαδωμένο ταψί.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το λιωμενο σκόρδο με το βούτυρο
Τέλος, άλειψα το πάνω μέρος γενναιόδωρα με ένα μείγμα από λιωμένο σκόρδο και βούτυρο, πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί και έψησα μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πασπάλισα με πάπρικακαι τα φάγαμε με ευχαρίστηση.

Η Συνταγή είναι της κας Да сготвим набързичко

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ντόνατς γεμιστά με σοκολάτα

Αν μας ρωτήσετε ′′ πώς κάνετε τα παιδιά χαρούμενα?” η απάντηση σίγουρα θα είναι:           ′′ κάντε τα ντόνατς ′′ 😀 Αλλά αν θέλετε να τα κάνετε σούπερ χαρούμενα, κάντε τα λουκουμάδες με σοκολάτα. Απαλοι και αφράτοι, από μια απλή και απίστευτα καλή ζύμη.
Αρωματισμένη με βανίλια και φλούδα πορτοκαλιού ή λεμόνι, είναι τόσο καλή που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για πίτες

Συστατικά

Ζύμη:

550 γρ αλεύρι
7 γρ ξερή μαγιά
300 ml γάλα
75 γρ βούτυρο
75 γρ
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φλούδα πορτοκαλιού και εκχυλισμα βανίλιας
400 γρ κρέμα σοκολάτας για γέμιση ή μαυρη σοκολάτα σε κομματακια
βανίλια άχνη ζάχαρη για το τελείωμα

Προετοιμασία

Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να φτάσει σε μια υποφερτή θερμοκρασία στα χέρια σας.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη ξηρή μαγιά. Κάνουμε μια τρύπα στο αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα και το λάδι. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια σας. Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Η ζύμη μπορεί επίσης να παρασκευαστεί σε μηχανή ψωμιού
Ανάλογα με το είδος του αλευριού που χρησιμοποιείται, προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή ή λίγο γάλα αν είναι πολύ πηχτή.
Η ποσότητα ζάχαρης μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φρέσκια μαγιά, περίπου 25 γρ., Την οποία διαλύετε σε ζεστό γάλα Ρίχνουμε τη ζύμη που φούσκωσε στο τραπέζι και ζυμώνουμε ελαφρά με αλεύρι και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.

Απλώστε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο όσο το δυνατόν πιο λεπτό. Με ένα κουπ πατ θα κόψετε τη ζύμη, σχεδιάστε ίχνη (δηλαδή όχι κομμένα μεχρι κάτω) σε ένα από τα φύλλα. Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα σοκολάτας στη μέση κάθε κύκλου και στη συνέχεια τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο ζύμης από πάνω. Κόψτε σε σχήματα έτσι ώστε να πιάσετε την σοκολάτα μέσα εάν οι άκρες δεν κολλαν πολύ καλά, πιέστε ελαφρά με τα δάχτυλά σας ή με ένα πιρούνι


Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε σε μια απορροφητική πετσέτα, για να στραγγίσει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε ζεστό, σε σκόνη με άχνη βανίλιας σε σκόνη.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://dulciurifeldefel.ro/

Προηγούμενο άρθροΜπισκάτα πρέσας-μαγεία με σοκολάτα και τρούφα
Επόμενο άρθροΜαγικός Συνδυασμός: Κέικ Μήλου με Κρέμα Τυριού και Φρούτα του Δάσους