Αυτές οι Πατάτες στον Ατμό είναι απλά τέλειες: αφράτες, γευστικές και με μια υπέροχη δροσιά από το λεμόνι και τα μυρωδικά. Είναι ένα πιάτο απλό και νόστιμο που μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο συνοδευτικό ή να γίνει ένα ελαφρύ γεύμα για όσους νηστεύουν. Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες που σίγουρα θα την ξαναφτιάξω!


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 20 λεπτά


Υλικά για λεμονάτες πατάτες (για 4 άτομα)

  • 800 γρ. μικρές προς μέτριες πατάτες ολόκληρες, καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζω στη χύτρα λίγο νερό και στο ειδικό καλάθι της χύτρας τις πατάτες. Τις βράζω στον ατμό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάω το λάδι με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις βγάζω από το καλάθι και τις τοποθετώ σε μια πιατέλα. Τις αλατοπιπερώνω, τις περιχύνω με το λαδολέμονο και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο θυμάρι, φρέσκια ρίγανη και μαϊντανό. Σερβίρω αμέσως.


Χρήσιμα tips για τις Πατάτες στον Ατμό

Μπορείς να προσθέσεις λίγο κουρκουμά στο νερό της χύτρας για να δώσεις στις πατάτες ένα πιο έντονο κίτρινο χρώμα. Αν δεν έχεις χύτρα, μπορείς να τις βράσεις σε μια κατσαρόλα, απλά ο χρόνος μαγειρέματος θα είναι μεγαλύτερος. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης για ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Καλή απόλαυση!