Αυτά τα μπισκότα κανέλας δεν είναι απλά ένα κέρασμα, είναι μια μαγεία! Η τραγανή υφή τους δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης σε κάθε δαγκωνιά, ενώ η ζεστή γεύση κανέλας αγκαλιάζει τον ουρανίσκο και αφήνει μια γλυκιά επίγευση που διαρκεί.

Υλικά:

1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
2 κ.γ. κανέλα
Γύρω στα 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το μπέικιν και την κανέλα.
Σιγά σιγά, προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Τα κόβω με ποτήρι και φτιάχνω το σχέδιο με το ρολο που κόβουμε την πίτσα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς γύρω στα 15_20 λεπτά όχι να σκουραίνουν πολύ γιατί είναι και αναλόγως την κουζίνα γιατί
είναι λεπτά μετά το σχήμα τα βουτάω στην καστανή ζάχαρη από την μια μεριά και ψήνω !
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά στη ζύμη, όπως γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο.
Τα μπισκότα κανέλας διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.

Καλή όρεξη!

Τα Μπισκότα κάνελας είναι της κας Μαρια Ροβιθακη 

Προηγούμενο άρθροΤεμπελόπιτα ή αλευρόπιτα
Επόμενο άρθροΨωμάκια με μοτσαρέλα και Σκορδοβούτυρο