Πατάτες τσακιστές 

Τι να πει κανείς για τις πατάτες τσακιστές; Μια πανεύκολη συνταγή, με απλά υλικά, που όμως κρύβει απίστευτη γεύση και άρωμα! Το “τσάκισμα” τις κάνει τραγανές απ’ έξω και αφράτες μέσα, ενώ τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα.

Είτε τις συνοδεύσετε με ψητό κρέας, είτε με ψάρι, είτε ακόμα και μόνες τους σαν σνακ, οι πατάτες τσακιστές θα σας κλέψουν την καρδιά!

✅Υλικά:

5-6 πατάτες (ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας)
σκόρδο 3-4 σκελίδες
βούτυρο
ελαιόλαδο
άλας
δεντρολίβανο (προαιρετικά)

✅Μαγείρεμα:

Πλένουμε καλά τις πατάτες, ΔΕΝ τις ξεφλουδίζουμε, τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια με ένα κουτάλι πιέζουμε απαλά κάθε πατάτα από πάνω ώστε να σκάσει ελαφρά.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και σκορπίζουμε σκελίδες σκόρδο, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο (εγώ έχω ξερό).

Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε κάθε πατάτα (μπορούμε να τη ρίξουμε με ελαιόλαδο), τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει για περίπου 10-15 λεπτά στα 200 γρ. Και … έγινε!

Στο σερβίρισμα περιχύνουμε τις πατάτες με μυρωδάτο λάδι από τη φόρμα που τις ψήναμε
Μπορείτε να πασπαλίσετε με φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αγαπημένα σας μυρωδικά.

Καλή όρεξη! ❤️

ΠΗΓΗ: dom_resept

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με φασολάκια μαυρομάτικα και λαχανικά
Επόμενο άρθροΓεμιστή Πατατόπιτα