Πατατοκεφτεδες στο φουρνο

Οι πατατοκεφτέδες φούρνου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην ελληνική κουζίνα.
Είναι νόστιμοι, χορταστικοί και μπορούν να φαγωθούν σκέτοι ή με καποια σάλτσα.
Ωστόσο, η παραδοσιακή συνταγή για πατατοκεφτέδες απαιτεί τηγάνισμα, το οποίο μπορεί να είναι μια ανθυγιεινή επιλογή.

Οι πατατοκεφτέδες στο φούρνο είναι μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική λύση.
Είναι φτιαγμένοι με απλά υλικά, όπως πατάτες, αυγά, τυρί και μπαχαρικά.
Ψήνονται στον φούρνο, με αποτέλεσμα να είναι πιο υγιεινοί και λιγότερο λιπαροί από τους τηγανητού.

Υλικά

3 μεγαλες πατατες
1 αυγο
2 κουταλιές ρεγκατο
8 κουταλιές αλευρι
πιπερι

Εκτέλεση

Εβρασα τις πατατες τις ελιωσα με πιρούνι και προσθεσα τ’ αυγο, ρεγκατο , αλευρι και πιπεράκι
Αφησα λιγο ψυγειο και μετά εβαλα το μείγμα στον πάγκο και έκοβα με ένα ποτήρι για να γίνουν ίδιο σχήμα Ψήστε τους πατατοκεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.Σερβίρετε τους πατατοκεφτέδες ζεστούς.

Η Συνταγή είναι της Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΑν έχετε 1 αυγό και 1 μήλο, φτιάξτε αυτό το επιδόρπιο σε 5 λεπτά!
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα σε 5 λεπτά! θα την φτιάχνετε κάθε μέρα!