Πατατόπιτα με τυρί

Αυτή η συνταγή για γρήγορη πίτα με πατάτες είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν ώρες στην κουζίνα. Με απλά υλικά που ίσως έχετε ήδη στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε μια πίτα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Τι μου άρεσε:

  • Η ευκολία: Η πίτα είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Η γεύση: Η πίτα είναι πεντανόστιμη, με τραγανή κρούστα και αφράτη γέμιση από πατάτες.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση ό,τι υλικά θέλετε, όπως τυρί, αλλαντικά, ή λαχανικά.
  • Η οικονομία: Η πίτα είναι πολύ οικονομική, καθώς φτιάχνεται με απλά και οικονομικά υλικά.

Προτάσεις:

  • Για ακόμα πιο τραγανή κρούστα, μπορείτε να αλείψετε την πίτα με αυγό πριν την ψήσετε.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση μυρωδικά, όπως ρίγανη ή θυμάρι.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε την πίτα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί αντί για βουτυρωμένο ταψί.

Συνολικά, αυτή η συνταγή για γρήγορη πίτα με πατάτες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα εύκολο, νόστιμο και οικονομικό γεύμα. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 πατάτες,
3 αυγά,
250 ml γάλα,
60 ml ελαιόλαδο,
αλάτι
300 γρ αλεύρι,
5 γρ μπέικιν πάουντερ,
80 γρ τυρί παρμεζάνα, ή φέτα
μαύρο πιπέρι,
δεντρολίβανο/δεντρολίβανο.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το γάλα, λάδι χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να ομογεννοποιηθούν τα υλικά
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλάτι το αλεύρι και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι με το σύρμα χειρός ν απορροφηθεί όλο το αλεύρι και γίνει ένας χυλός

Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ μες στο χυλό και προσθέτουμε και τις πατάτες και ανακατεύουμετά προσθέτουμε το τυρί την παρμεζάνα, ανακατέβουμε να ενσωματωθεί και αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ισώνουμε
Από πάνω πασπαλίζουμε λίγο δενδρολίβανο και ελαιόλαδο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και η πίτα μας είναι έτοιμη