Πίτα με πράσο και μπέικον
Την περασμένη εβδομάδα παρακολούθησα μια εκπομπή μαγειρικής και οι συμμετέχοντες είχαν ως αποστολή να ετοιμάσουν μια πίτα. Η πίτα με πράσο και μπέικον είναι μια γευστική συνδυαστική επιλογή. Το αρωματικό πράσο συνδυάζεται τέλεια με την αλμυρή γεύση του μπέικον, προσφέροντας ένα πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα.
Και μου άρεσε μια πιο αντισυμβατική πίτα. Πολύ, πολύ νόστιμη και διαφορετική …
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή καρότο.
- Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με γαλοπούλα ή ζαμπόν.
- Μπορείτε να ψήσετε την πίτα σε ταψί ή σε τσέρκι για τάρτα.
- Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή χλιαρή.
Καλή όρεξη!
Προϊόντα /για ένα μικρό σχήμα/ :
✅Μισό πακέτο φύλλα για πίτες,
✅1 πράσο,
✅200 γραμμάρια μπέικον,
✅ηλιόσποροι,
✅έλαιο,
✅ανθρακούχο νερό,
✅αλάτι και σουσάμι για πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Κόβετε το πράσο και το μπέικον σε κύβους και τα βάζετε να τηγανιστούν σε λίγο λάδι.
Σκεπάζετε με το καπάκι μέχρι να αχνίσει. Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε τους ηλιόσπορους στη γέμιση και αλατίστε.
Πάρτε δύο φύλλο πίτας, αλείψτε με λάδι και βάλτε τη γέμιση κατά μήκος.
Τυλίξτε σε ρολό και τοποθετήστε το στο λαδωμένο ταψί.
Γεμίστε το ταψί, αλείψτε την κορυφή με λίγο λάδι και ρίξτε ανθρακούχο νερό.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.
Καλή Απόλαυση
H συνταγή είναι από το Изпитаните рецепти на Марчето