Πατατόπιτα στο φούρνο

Αυτή η συνταγή για πατατόπιτα στο φούρνο με χρυσαφένια κρούστα είναι ένα πραγματικό διαμάντι! Η πλούσια γεύση, η αφράτη υφή και η τραγανή κρούστα συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

Τι μου άρεσε:

  • Η απλότητα της συνταγής: Τα υλικά είναι εύκολα και οικονομικά, ενώ η εκτέλεση είναι απλή και γρήγορη.
  • Η γεύση: Η πατατόπιτα είναι πλούσια και γευστική, με τα αρώματα του κρεμμυδιού
  • Η υφή: Η πατάτα ψήνεται μέχρι να γίνει αφράτη και μαλακή, ενώ η κρούστα σχηματίζει ένα τραγανό περίβλημα.
  • Η ευελιξία: Η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις δικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε τυρί, μπέικον, μανιτάρια ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας.

Προτάσεις:

  • Φροντίστε να κόψετε τις πατάτες σε ομοιόμορφα κομμάτια, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα μυρωδικά για να ενισχύσετε τη γεύση της πατατόπιτας.
  • Αφήστε την πατατόπιτα να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν την κόψετε, για να σφίξει η κρούστα.

Συνολικά:

Αυτή η συνταγή για πατατόπιτα στο φούρνο με χρυσαφένια κρούστα είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα. Είναι εύκολη στην εκτέλεση, γευστική και ευέλικτη, ενώ η χρυσαφένια κρούστα της θα σας αφήσει άφωνους!

Βαθμολογία: 5/5

Συστατικά

πατάτες 1200 γρ
κρεμμύδι 120 γρ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τύπου 550) 70-80γρ
αλάτι
πιπέρι
φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι 34 X 22 cm ρίχνουμε λίγο λάδι περίπου 2 κουταλιές της σούπας και το αλείφουμε το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς
Στη συνέχεια στο χοντρό του τρίφτη τρίβουμε όλες οι πατάτες μετά τρίβουμε μέσα στις πατάτες και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλάτι πιπέρι το λάδι το αλεύρι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε πολύ καλά

Βγάζουμε από το φούρνο το ταψάκι αδειάζουμε μέσα το μείγμα το ισιώνουμε αλείφουμε από πάνω με λίγο λάδι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά στους 200 βαθμούς
Στα τελευταία 15 λεπτά το βάζουμε στο γκριλ ανεβάζουμε θερμοκρασία γύρω στους 230 με 240 βαθμούς για να πάρουν ωραίο χρώμα από πάνω πίτα μας είναι έτοιμη Αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βιντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατόπιτα στο τηγάνι

Πατατόπιτα στο τηγάνι

Υλικά

1 κιλό πατάτες
3 αυγά, πρόσθεσα
1 κεφαλή τριμμένο κρεμμύδι,
400 γραμμάρια τεμαχισμένο τυρί,
1 κσ βούτυρο ή λάδι
Μιση χούφτα δυοσμο
Αλάτι!

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τρίφτη, τρίβω τις πατάτες και τις αφήνω να στραγγίσουν. Χτύπησα τα αυγά, πρόσθεσα τριμμένο κρεμμύδι, τριμμένο τυρί, δυόσμο και αλατίζω ελαφρά. Στυψυε ελαφρά τις πατάτες, προσθέστε στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.

Εβαλα το τηγάνι σε δυνατη φωτιά και έβαλα ένα κομμάτι βούτυρο και έριξα το μείγμα σε όλο το κάτω μέρος, πιέζοντας ελαφρά. Κάλυψα με ένα καπάκι και μειωσα την φωτια στο ματι.
Μετά από 20 λεπτά (οι άκρες έγιναν κόκκινες) γύρισα με τη βοήθεια μιας μεγάλης πλάκας, έβαλα πάλι βούυρο στο τηγάνι και επέστρεψα την πατατόπιτα για να τηγανίσουμε και στην άλλη πλευρά.

Καλή Συνέχεια σε όλους!

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Μελιτζάνας με κιμά…για να κερδίσετε τις εντυπώσεις
Επόμενο άρθροΥπέροχα νόστιμες “μπριζόλες μελιτζάνας”. Καλύτερες από το κρέας!