Πατσαβουροπιτα γλυκιά

Μια γλυκιά απόλαυση με άρωμα παράδοσης!

Η πατσαβουροπιτα γλυκιά είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση και την απίστευτη υφή της. Η λεπτή ζύμη, τυλιγμένη σφιχτά γύρω από την γλυκιά γέμιση, δημιουργεί ένα ακαταμάχητο μπουκιά που λιώνει στο στόμα.

Τι μου άρεσε:

  • Η γεύση: Η γέμιση ήταν πλούσια και γεμάτη με αρώματα από κανέλα, λεμονιου και μοσχοκάρυδο(αν βάλετε). Η ζύμη ήταν τραγανή εξωτερικά και μαλακιά στο εσωτερικό, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία υφών.
  • Η παράδοση: Η πατσαβουροπιτα είναι ένα γλυκό με πλούσια ιστορία και παράδοση. Το γεγονός ότι φτιάχνεται με απλά υλικά, αλλά με τόση φροντίδα, την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή.

Συνολικά:

Η πατσαβουροπιτα γλυκιά είναι ένα εξαιρετικό γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι ιδανική για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι μια γιορτή ή ένα τραπέζι με φίλους.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτό το γλυκό!

Υλικά

1 πακ.φυλλο κρούστας
9 αυγά
1 ποτ.ζαχαρη
1 ποτ.ηλιελαιο
300γρ γιαούρτι
2 κ.γ μπέικιν -2 βανίλιες
1 σφηνάκι λικέρ
Σιρόπι 4 ποτ.νερο,3 ποτ ζάχαρη,1 κανέλα ξύλο και φλούδα λεμονιού βράσιμο 8′

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε συνεχίζουμε και βάζουμε το ηλιέλαιο το γιαούρτι, το μπέικιν ,και της βανίλιες και τελευταία το λικέρ ανακατεύουμε καλά παίρνουμε ένα φύλλο το βουτάμε μέσα στο μείγμα, τσαλακώνουμε ,και το τοποθετούμε μέσα στο λαδωμένο ταψί μέχρι να γεμίσει ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 35′-40’σιροπιαζουμε ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι κόβουμε όταν κρυώσει εντελώς

Kαλή σας επιτυχία

H Συνταγή είναι της Ioanna Koulouri

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σιροπιαστή Πατσαβουρόπιτα

σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα

Η σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα είναι ένα γλυκό που δεν μπορείς να αντισταθείς στην ελκυστική του εμφάνιση και την εξωτική του γεύση. Απολαύστε το! 🍰😋

Στο τέλος της συνταγής υπάρχει και το βίντεο απο το konstantinas kitchen

Υλικά

για το σιρόπι:
750ml νερό
500γρ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας

για την πίτα:
450 γρ. φύλλο κρούστας
250 ml σπορέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά μεσαία
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (10γρ.)
2 βανιλίνες

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί απλώνουμε το φύλλο κρούστας μέχρι να στεγνώσει καλά για πιο γρήγορα αν θέλουμε το βάζουμε στο φούρνο
50 βαθμούς αέρα μέχρι να ξεραθεί
Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 750 ml νερό ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα από το λεμόνι, βράζουμε
για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά
Οταν το φύλλο μας έχει στεγνώσει καλά και ξεραθεί το σπάμε σε μικρά κομμάτια
Μετά σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 200 γραμμάρια ζάχαρη τέσσερα αυγά μεσαία και τα χτυπάμε καλά

Προσθέτουμε το σπορέλαιο μέσα στα αυγά το γιαούρτι στραγγιστό baking powder και 2 βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το θρυμματισμένο φύλλο κρούστας ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να βραχούν όλα τα κομμάτια και αφήνουμε
στην άκρη για 10-15 λεπτά για να μουλιάσουν καλά

Λαδώνουμε με σπορέλαιο ένα ταψί μεσαίου μεγέθους αδειάζουμε μέσα το μείγμα και στρώνουμε καλά ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 40 με 45 λεπτά
Αμέσως μόλις βγάλουμε το καυτό γλυκό από το φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά καυτό γλυκό κρύο σιρόπι

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα μπισκότα babini με ζεστό νερό
Επόμενο άρθροΓλυκά σιροπιαστά…Κόμποι ή κομποκούλουρα!!