Μιλφέιγ με Κεράσι

Η Μιλφέιγ Κεράσι είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τέλεια την τραγανή υφή του κράκερ, την κρεμώδη γέμιση βανίλιας και την δροσιά των φρέσκων κερασιών.

Τι μου αρέσει:

  • Η ισορροπία των γεύσεων: Η γλυκιά κρέμα βανίλιας ταιριάζει τέλεια με την ξινή γεύση των κερασιών.
  • Η υφή: Η τραγανότητα του κράκερ έρχεται σε αντίθεση με την κρεμώδη γέμιση, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα αίσθηση στο στόμα.
  • Η δροσιά: Τα φρέσκα κεράσια δίνουν στο γλυκό μια δροσερή αίσθηση, που το κάνει ιδανικό για τους ζεστούς μήνες.
  • Η εμφάνιση: Η Μιλφέιγ Κεράσι είναι ένα όμορφο γλυκό, που μπορεί να κοσμήσει οποιοδήποτε τραπέζι.

Συμβουλές:

  • Για ακόμα πιο δροσερή γεύση, μπορείτε να βάλετε το γλυκό στο ψυγείο για λίγο πριν το σερβίρετε.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό με σαντιγί ή με τριμμένη σοκολάτα.
  • Αν δεν σας αρέσουν τα κεράσια, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα φρούτα, όπως φράουλες ή βατόμουρα.

Είτε είστε λάτρης των γλυκών, είτε απλά ψάχνετε για μια δροσερή απόλαυση, η Μιλφέιγ Κεράσι είναι η τέλεια επιλογή!

Υλικά

450 γρ Φύλλα Σφολιάτας
300 γρ Κεράσια χωρίς Κουκούτσι
Λίγο νερό για τα φύλλα
30 γρ καστανή ζάχαρη

για την κρέμα Βανίλιας
400 γρ Κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
200 γρ τυρί κρέμα
120 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

Διακόσμηση
Τρούφα, καρύδια, κριμ κρακερ,
Τριμμένη Σφολιάτα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα φύλλα σφολιάτας με τη γέμιση από κεράσι
Απλώνουμε λιγάκι το φύλλο σφολιάτας με τον πλάστη και στην άκρη του τοποθετούμε τα κεράσια χωρίς κουκούτσι το ένα δίπλα στο άλλο. Διπλώνουμε τη σφολιάτα ώστε να τα καλύψει και να μείνουν μέσα και να δημιουργηθεί ένα ρολάκι με τη σφολιάτα και έτσι έχουμε ένα ρολάκι και το τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα ή λαδωμένο.
Με ένα Πινέλο το αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε λίγη καστανή ζάχαρη για να καραμελώσει στο ψήσιμο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα σφολιάτας περίπου έξι με επτά μπαστουνάκια θα βγουν.
Τώρα μπορείτε να κόψετε τις άκρες και να χρησιμοποιήσουμε τα κομμάτια που περίσσεψαν ως διακόσμηση ή και στο εσωτερικό του μιλφέιγ όταν πλέον είναι έτοιμα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή ώρα ή ώσπου να ροδίσουν.
Οταν είναι έτοιμα και μοσχοβολάνε τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς

Ξεκινάμε να ετοιμάσουμε την πεντανόστιμη και πανεύκολη κρέμα βανίλιας.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα τη βανίλια και ζάχαρη άχνη σε σαντιγί σταθερή και λίγο σφιχτή.
Οταν πλέον έχουν κρυώσει τα μπαστουνάκια σφολιάτας τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο η πιατέλα τα πρώτα τρία κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο και τοποθετούμε μία ποσότητα κρέμας και την απλώνουμε παντού τοποθετούμε τα υπόλοιπα τρία μπαστουνάκια και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε και γύρω-γύρω το μιλφέιγ
διακοσμούμε Όπως θέλουμε είτε με κομμάτια σφολιάτας είτε με τρούφα και τριμμένο καρύδι είτε με κομμάτια από Cream Crackers μπισκότα

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα Σπιτική
Επόμενο άρθροΗ πιο νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή! Χωρίς τηγάνισμα! Πρέπει να προσπαθήσεις. Έτοιμο σε λίγα λεπτά.