Οι Πένες με κοτόπουλο και μπέικον είναι μία μακαρονάδα που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Η κρεμώδης σάλτσα δένει τέλεια με τα ζυμαρικά, ενώ το κοτόπουλο και το τραγανό μπέικον προσθέτουν μια αλμυρή και πλούσια γεύση. Εγώ την φτιάχνω συχνά για το οικογενειακό τραπέζι και πάντα γίνεται ανάρπαστη.

Υλικά

4 μπούτια ή στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 λωρίδες μπέικον κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
350γρ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο πένες (μαγειρεμένες όπως λένε οι οδηγίες χρήσεις στο πίσω μέρος του πακέτου)
2 ματσάκια βασιλικό ψιλοκομμένο
100γρ. τυρί cheddar τριμμένο

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεται το ελαιόλαδο, βάζετε το στήθος κοτόπουλου και το μπέικον για 4 λεπτά να τσιγαριστούν και να ροδοκοκκινίσουν.
2. Συνεχίστε με το σκόρδο και αφήστε το να τσιγαριστεί για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώστε, κατεβάστε από την φωτιά, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
3. Βάζετε το μείγμα με το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα με τα έτοιμα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε πολύ καλά, να πάει η σάλτσα παντού.
4. Προσθέστε στα ζυμαρικά τον βασιλικό και το cheddar και ανακατέψτε καλά τα ζεστά ζυμαρικά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η μακαρονάδα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Κρέμα γάλακτος: Αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ή να την αντικαταστήσετε με γάλα εβαπορέ.
  • Μακαρόνια: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό σας αρέσει, όπως φουσίλι ή ριγκατόνι.
  • Βασιλικός: Αν δεν έχετε φρέσκο βασιλικό, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό.
  • Τυρί: Αντί για cheddar, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρμεζάνα ή γραβιέρα.
  • Λαχανικά: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο σοτάρισμα και μερικές φέτες από μανιτάρια ή πολύχρωμες πιπεριές.

ΠΗΓΗ: queen.gr