Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού,  

6 κομμάτια στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και το δέρμα 

2 φλιτζάνια έτοιμη σάλτσα μαρινάρας(Barilla)

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό1

250γρ τρυμμένο τυρί μοτσαρέλα, 

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα,

150γρ συσκευασία κρουτόν σκόρδου


Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμοί C.

Επαλείψτε το κάτω μέρος ενός ταψιου 9×13 ιντσών με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με σκόρδο και νιφάδες καυτερού κόκκινου πιπεριού.

Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο κάτω μέρος του ταψιου και ρίξτε τη σάλτσα μαρινάρας πάνω από το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με βασιλικό πάνω από τη σάλτσα μαρινάρας, και απο πάνω το μισό τυρί μοτσαρέλας, και μετάτο μισό τυρί παρμεζάνας. 

Απλώνετε τα κρουτόν, και στη συνέχεια από πάνω το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα και το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί και τα κρουτόν να είναι χρυσαφίσιο και το κοτόπουλο δεν είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό του, περίπου 35 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με το σχήμα και το πάχος του κοτόπουλου.

Εάν έχετε με έΈνα θερμόμετρο που βάλετε στο παχύτερο τμήμα ενός στήθους κοτόπουλου θα πρέπει να διαβάζει τουλάχιστον 70 βαθμοί C.

Προηγούμενο άρθροΜερεντα Κεικ….θα παιδια τρελαινονται
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο του Κυνηγού