Η συνταγή για τα πτι φουρ είναι της κας Vasiliki Saltaoura  Εκανε αρκετούς μήνες να τη τελειοποιήσει, αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Είναι τα πιο αφράτα και αρωματικά μπισκοτάκια βουτύρου που θα φτιάξεις!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Πτι Φουρ

Διάφορα σχήματα από σπιτικά πτι φουρ, τοποθετημένα σε πιατέλα, έτοιμα για σερβίρισμα

Αγαπώ πολύ τα σπιτικά μπισκότα, και αυτή η συνταγή για τα πτι φουρ είναι πραγματικά ξεχωριστή! Πάμε να δημιουργήσουμε αυτά τα υπέροχα, βουτυράτα μπισκοτάκια που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 17 minutes
Additional Time 35 minutes
Total Time 1 hour 12 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα πτι φουρ, θα χρειαστούμε:

  • 300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος (δίνει υπέροχη γεύση!!)
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1 & 1/2κουταλάκι του γλυκού άρωμα καραμέλας (το βρίσκουμε στα ΑΒ)
  • 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. (για όλες τις χρήσεις)
  • Ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι της στιγμής, αυτή που βράζουμε)
  • Λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα μοσχομυριστά πτι φουρ:

  1. Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα. Θέλω να γίνει λευκό και κρεμώδες.
  2. Ρίχνω τα αυγά ένα-ένα, τις βανίλιες και το άρωμα καραμέλας και χτυπάω καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτω το αλάτι, το φακελάκι την κρέμα (άνθος αραβοσίτου) και το αλεύρι, αφού το έχω κοσκινίσει μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  4. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ενσωματώνω καλά όλα τα υλικά, χωρίς να ζυμώσω πολύ. Απλά ανακατεύω απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  5. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  6. Βάζω τη ζύμη σε μία μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλη μύτη (με δοντάκια) και βγάζω ό,τι σχέδιο μου αρέσει απευθείας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Εναλλακτικά: Αν δεν έχω σακούλα ζαχαροπλαστικής, βάζω τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει και μετά κάνω τα μπισκότα με πρέσα για μπισκότα.
  8. Ψήνω τα πτι φουρ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 15-17 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μου. Θέλω να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες.

Notes

Tips για τα Τέλεια Πτι Φουρ

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα πτι φουρ σας ακόμα πιο νόστιμα και τέλεια! Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να αφρατέψει σωστά με τη ζάχαρη. Μην παραλείψετε το κοσκίνισμα του αλευριού και του άνθους αραβοσίτου, καθώς αυτό βοηθάει στην αφράτη υφή. Μην ζυμώσετε υπερβολικά τη ζύμη μετά την προσθήκη του αλευριού, γιατί μπορεί να σκληρύνει τα μπισκότα. Το άρωμα καραμέλας δίνει μία ξεχωριστή νότα, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα αρώματα της αρεσκείας σας. Τέλος, παρακολουθήστε τον φούρνο σας, καθώς ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει. Θέλουμε τα πτι φουρ να είναι ελαφρώς χρυσαφένια, όχι πολύ σκούρα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή