Πικάντικα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια!

Τα κεφτεδάκια, είναι ίσως το πιο αγαπημένο φαγητό που υπάρχει. Και ναι μου αρέσουν πάρα πάρα πολύ, ειδικά αυτά τα Πικάντικα κεφτεδάκια

Υλικά

500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο (λάπα)
1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
1 – 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη μαζί με τα υγρά του (από την πλευρά που τρίβουμε το τυρί)
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη στον τρίφτη, από την μεριά του τρίφτη που το ψιλοκόβει
½ – 1 κουτ. γλυκού κύμινο
δυόσμο ξερό τριμμένο
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι – ρίγανη

Για την σάλτσα
1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους.
1 κεφάλι κρεμμύδι.
6 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους.
λάδι, αλάτι και μπαχαρικά της αρεσκείας σας /υποχρεωτική ρίγανη/.

Εκτέλεση

για τα κεφτεδάκια
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και τ’αφήνουμε να φουσκώσει.
Μετά από λίγο, το στίβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια.
Κεφτεδάκια πικάντικα της Ρένας – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κεφτεδάκια πικάντικα της Ρένας – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με το τριμμένο ψωμί, και τ’ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι (με τα υγρά του), το σκόρδο, το αυγό, τα μυρωδικά, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε με τα χέρια πολύ καλά το μείγμα (όχι στο μίξερ), μέχρι να ανακατευτύν καλά τα υλικά και να μαλακώσει ο κιμάς, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄ τουλάχιστον, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να είναι έτοιμα τα κεφτεδάκια μας και αφαιρούμε από το τηγάνι.

Για την σάλτσα
Στο ίδιο τηγάνι βάζω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, αλάτι, παπρικα και τα υπόλοιπα μυρωδικά και λίγο νερό να σιγοβράσουν.
Προσθέστε τις κονσέρβες ντομάτες και τα κεφτεδάκια στα ήδη έτοιμα λαχανικά και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Изпитаните рецепти на Марчето

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψητά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τυρί

Ψητά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τυρί

Υλικά

Για 3-4 άτομα:
Για τα κεφτεδάκια:
– 500 γραμμάρια κιμά
– 1 μικρό τριμμένο κρεμμύδι
– 3-5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
– 1 αυγό
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πάπρικας
– 1 πρέζα πιπέρι
– Αλάτι

Συστατικά για τη σάλτσα:
– 2-3 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
– 200 ml νερού
– Αλάτι πιπέρι
– ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– Τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε τον κιμά πάρα πολύ καλά ώστε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν περίπου 15 λεπτά.

Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε την πάστα ντομάτας ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια απ τον φούρνο και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα και το τυρί.
Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Μόλις έχει λιώσει το τυρί το βγάζουμε απ τον φούρνο και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο φαγητό.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές ρύζι η και μακαρόνια.
Καλή σας όρεξη!!!!!!!!

Καλή επιτυχία