Ψητά γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά

Τα ψητά γεμιστά κολοκυθάκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μας στο σπίτι. Γενικά γεμίζονται με κιμά και σκεπαζονται με μια χούφτα παρμεζάνα ❤.

Συστατικά 🛒

Γέμιση:
4/5 μεγάλα στρόγγυλα κολοκύθια κομμένα στη μέση
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400g μοσχαρίσιος κιμάς
1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Βοδινό
1 κουταλιά της σούπας πελτε ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire (υπάρχει στα σουπερ μαρκετ)
Τυρί παρμεζάνα
Αλάτι/πιπέρι
1 αυγό

Μέθοδος:

Καθαρίζουμε με ενα κουτάλι το εσωτερικό των κολοκυθιων για να δημιουργήσουμε το χώρο για την γέμιση και κραταμε αυτό που βγάζουμε στην άκρη.

Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε τον.
Προσθέστε τη γέμιση απο τα κολοκυθαθια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει και να αναμειχθεί πλήρως με τα κρεμμύδια και το μοσχαρίσιο κρέας.
Προσθέστε το σπιτικό έτοιμο ζωμό, το κάρυ σε σκόνη, τον πελτέ ντομάτας και την σάλτσα worcestershire. Μαγειρέψτε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα λίγη παρμεζάνα, το αυγό και αλατοπιπερώνετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Γεμίστε τα κολοκυθάκια και προσθέστε επιπλέον παρμεζάνα και πιπέρι.

Για το Ψήσιμο 
Λαδώστε τη βάση ενός μεγάλου ταψιού και τοποθετήστε τα κολοκυθακια. Προσθέστε ενδιάμεσα κρεμμύδια και σκόρδο σε φέτες, από πάνω πατάτες σε φέτες και πάλι κρεμμύδια και σκόρδο. Πασπαλίστε με λίγους σπόρους μάραθου πάνω από τις πατάτες.
Περιχύστε τις πατάτες με νερό μέχρι να φτάσει στο 1/4 του ύψους του πυρεξ. Βάλτε από πάνω λίγο ακόμα μάραθο στις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και μικρά κυβάκια βούτυρο.
Καλύψτε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο 190C για 1 1/2 ώρα. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου μια βαθμίδα και ψήστε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όλα από πάνω.

Καλή όρεξη! 😊

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστα μπριος με κρεμα

Υλικά

ξυσμα από 1 λεμόνι
500 ml γάλα
2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
50 γρ.κορν φλάουερ
80 γρ. βούτυρο
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
120 γρ.αλεύρι
3 αυγά
250 γρ. μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να βράσει.Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τη φλούδα απ το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Αδειάζουμε την κρέμα σ΄ ένα μπολ την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το γάλα.Προσθέτουμε το βούτυρο,το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.Ρίχνουμε ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας κάθε μια φορά καλά να τα απορροφήσει η οποία πρέπει να ξεκολλάει αργά απ το κουτάλι.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε κορνέ.Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί κάνουμε τετράγωνο σχήμα όπως βλέπετε στη φώτο και το γεμίζουμε με την κρέμα.


Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στην πρώτη κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κόβουμε τα μπριος στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα.Τα πασπαλίζουμε με άχνη και τα απολαμβάνουμε!!!!!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι απο το youtube

Προηγούμενο άρθροΚέικ γιαουρτιού με αχλάδια και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΡιζότο του Καλοκαιριού ❤️❤️❤️