Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο

Αυτή η Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο είναι απολαυστική. Όταν την ετοιμάζω το σπίτι μοσχοβολάει και όταν τη δοκιμάζουμε διαπιστώνουμε ότι είναι και πεντανόστιμη

Υλικά για μεγάλο ταψί:

1 κιλό πιπεριές πράσινες κέρατο και κόκκινες Φλωρίνης,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
ανιθο ψιλοκομμένο,
1 ντομάτα ψιλοκομμένη,
3 αυγά,
150γρ ανθότυρο,
300γρ φέτα,
2 κουταλιές ρύζι,
1/2 φλιτζάνι ξηρή μυζήθρα τριμμένη,
αλάτι, πιπέρι, λάδι
Φύλλο χωριάτικο εμπορίου ή σπιτικό
Για το λάδωμα των φύλλων ελαιόλαδο και φυτινή μαζί

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες μαζί με λίγο νερό ,να μαλακώσουν.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Λαδωνουμε καλά σας να ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τσαλακωμενα και λαδωμένα.
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τσαλακωμενα και λαδωμένα.
Χαράζουμε την πίτα,την ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε μέχρι να ροδισει

Η Συνταγή είναι της Reggina Filippou 

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με μελιτζάνες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΜηλοπιτάκια μ’ ένα φανταστικό φύλλο και νόστιμη γέμιση.