Πίτσα Σουφλέ στο Ταψί, αυτό είναι το φαγητό που φτιάχνω όταν θέλω να φάμε κάτι πολύ νόστιμο, αλλά να μην χρειαστεί να περάσω ώρες στην κουζίνα. Η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη στην εκτέλεση, αφού η ζύμη με το γιαούρτι γίνεται σε ελάχιστο χρόνο. Επιπλέον, το αποτέλεσμα είναι αφράτο σαν σουφλέ και γεμάτο γεύση. Γι’ αυτό, μην διστάσεις να βάλεις ότι υλικά σου αρέσουν στη γέμιση! Απολαύστε την!
Υλικά Συνταγής
Για την αφράτη ζύμη:
- Αλεύρι: 2 φλιτζάνια
- Γιαούρτι: 1 φλιτζάνι
- Ηλιέλαιο: 1/2 φλιτζάνι
- Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Για την πλούσια γέμιση:
- Χαλούμι: 1 φλιτζάνι (κομμένο σε τετραγωνάκια)
- Ντομάτα: 1 φλιτζάνι (σε τετραγωνάκια)
- Μπέικον: 1 φλιτζάνι
- Χαμ: 1 φλιτζάνι
- Μανιτάρια: 400 γραμμάρια
- Τυριά (για πασπάλισμα): 3 φλιτζάνια
- Ελιές: 1/2 φλιτζάνι
- Ρίγανη: 2 κουταλάκια
Για την επικάλυψη (σαν σουφλέ):
- Αυγά: 4
- Γάλα εβαπορέ ή φρέσκο: 1 φλιτζάνι
Εκτέλεση
Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτσα στο ταψί.
Βάζω όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και τα ζυμώνω μέχρι να πάρω μια μαλακή ζύμη.
Απλώνω τη ζύμη ομοιόμορφα στην βάση του ταψιού μου.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζω όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τα τυριά.
Βάζω τη μισή δοσολογία των υλικών της γέμισης πάνω στην ζύμη και πασπαλίζω με 1 φλιτζάνι τυρί.
Τέλος, βάζω και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα 2 φλυτζάνια τυριά.
Χτυπάω τα αυγά μου, προσθέτω το γάλα και περιχύνω το μείγμα πάνω στην πίτσα μου.
Ψήνω στους 170°C στον αέρα για 40′-45′ ή μέχρι να ροδίσει καλά η Πίτσα Σουφλέ στο Ταψί.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50-55 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: –
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για μπέικον και χαμ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σουτζούκι ή πεπερόνι για πιο πικάντικη γεύση. Δες και τη συνταγή μου για πιτσάκια σφολιάτας.
Η ζύμη με το γιαούρτι είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται καθόλου φούσκωμα, πράγμα που την κάνει ιδανική για γρήγορες καταστάσεις.
Για έξτρα υφή, μπορείς να προσθέσεις λίγη κέτσαπ ή πελτέ ντομάτας στη βάση πριν βάλεις τη γέμιση.
Αν σου περίσσεψε ζύμη, μπορείς να φτιάξεις αφράτα τυροψωμάκια.











