Συστατικά

3 φύλλα για πίτα,
Ένα μισό φλυτζάνι φυτικό έλαιο (55 ml).
Για την γέμιση
3 μεγάλες πατάτες,
Μαϊντανός,
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι,
Αλάτι.
Για το μείγμα νερού
Μισό φλιτζάνι νερό (100 ml),
Μισό φλυτζάνι φυτικό λάδι (55 ml).
Για την επάλειψη.
1 κρόκο αυγού,
Σουσάμι.

Διαδικασία για τη συνταγή 
Αρχικά, ετοιμάστε την γέμιση. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν μαλακές. Στραγγίστε και λιώστε τες χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Όταν κρυώσουν λίγο, προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το λάδι και ανακατέψτε την γέμιση.
Τοποθετήστε ένα φύλλο σε μια επιφάνεια και βουρτσίστε το με λάδι και διπλώστε στη μέση το φύλλο να πάρει την μορφή D . Κόψτε το φύλλο σχήματος D σε 6 ή 8 κομμάτια.
Τοποθετήστε την γέμιση στις μεγάλες άκρες των φύλλων και τυλίξτε προς την μικρή.

Συνεχίστε με τα άλλα φύλλα και την γέμιση .

Αν θέλετε, μπορείτε να τα παγώσετε σε σακούλες κατάψυξης για έως και 3 εβδομάδες.

Όταν θέλετε να τα ψήσετε, τα βγάζετε από την κατάψυξη και τα βάζετε στο λάδι και στο μείγμα νερού και τα αφήνετε εκεί για 1 λεπτό. Και τα βάζετε σε ένα ταψί ψησίματος.

Βουρτσίστε με  τον κρόκο αυγού και πασπαλίστε μερικούς σπόρους σησαμιού. Ψήστε τα στον φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια σερβίρετε
Αυτή η συνταγή είναι για 24 πατατοπιτάκια
Μπορείτε να τα ετοιμάσετε με οποιαδήποτε γέμιση επιθυμείτε (κιμά κρέας, ανθότυρο κλπ.).

Προηγούμενο άρθροΖυμαροπιτάκια με Φέτα
Επόμενο άρθροΠράσα με ρύζι…δεν το έχετε φάει πιο νόστιμο