Το Ριγκατόνι με κιμά και τυρί είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα, και όχι άδικα! Τα χοντρά ζυμαρικά ριγκατόνι αγκαλιάζουν τον πλούσιο κιμά και λιώνουν στο στόμα, ενώ το λιωμένο τυρί προσθέτει μια κρεμώδη και απολαυστική πινελιά. Είναι ένα φαγητό που είναι ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση, χορταστικό και σχετικά εύκολο στην προετοιμασία. Θα το λατρέψετε και μπορείτε να το σερβίρετε άφοβα στους φίλους σας.


Υλικά για τα Ριγκατόνι

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 500 γρ. κιμά
  • 2 φέτες κρεμμύδι
  • Τσίλι (σε σκόνη ή νιφάδες)
  • Ρίγανη
  • 200 γραμμάρια ζυμαρικά Ριγκατόνι
  • 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
  • Αλάτι
  • 3 ντομάτες

Εκτέλεση της Συνταγής

Ρίχνω στο multi τις ντομάτες, τις δύο φέτες κρεμμύδι, τη σκελίδα σκόρδο, την κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το αλάτι και τα αλέθω όλα μαζί. Στη συνέχεια, βάζω λίγο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνω μέσα το μείγμα. 

Μαγειρεύω τη σάλτσα σε υψηλή φωτιά έως ότου το χρώμα της γίνει βαθύ κόκκινο.

Τώρα, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω δύο λίτρα νερό, μια πρέζα αλάτι και λίγο λάδι και το αφήνω να βράσει. Μόλις το νερό βράσει, προσθέτω τα ζυμαρικά ριγκατόνι και τα μαγειρεύω για 5 λεπτά. Τα βγάζω από το νερό και τα διατηρώ μέχρι να τα χρειαστώ.

Αμέσως μετά, τρίβω 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα. Σε ένα τηγάνι, ρίχνω λίγο λάδι, προσθέτω μισό φλιτζάνι κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο, και τα σοτάρω. Προσθέτω τον κιμά, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύω τον κιμά και μόλις είναι έτοιμος και αλλάξει χρώμα, προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας μαζί με μια πρέζα ρίγανη και ένα κουταλάκι τσίλι. 


Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά και ο κιμάς μαγειρευτεί καλά, προσθέτω τα ζυμαρικά και ανακατεύω καλά. 

Μετά βάζω λίγο τυρί μοτσαρέλα και ανακατεύω καλά. 


Τέλος, ρίχνω περισσότερο τυρί, καλύπτω το τηγάνι και αφήνω να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Γίνεται τόσο νόστιμο που όλοι θα το αγαπήσουν! Δοκιμάστε το!


Χρήσιμα Tips για τα Ριγκατόνι με κιμά

Για να κάνετε ακόμα πιο πλούσια τη γεύση στα ριγκατόνι με κιμά και τυρί, μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια ή πιπεριές.

Το σκόρδο και το κρεμμύδι στη σάλτσα ντομάτας δίνουν βάθος στη γεύση.

Το ριγκατόνι είναι ένα ζυμαρικό που συγκρατεί τέλεια τη σάλτσα.

Χρόνοι Συνταγής

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά

Καλή επιτυχία