Τα ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και μπέικον είναι μια συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση της μελιτζάνας με την αλμυρή γεύση της φέτας και το καπνιστό άρωμα του μπέικον. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει! Μπορούμε να τα σερβίρουμε ως ορεκτικό για ένα δείπνο με φίλους, αλλά και ως κυρίως γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι μια αγαπημένη μου επιλογή, γιατί είναι απλή στην εκτέλεση και γεμάτη γεύση.


Υλικά για τα Ρολάκια Μελιτζάνας

  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 10 φέτες μπέικον
  • 200 γρ. φέτα
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Υλικά για τη Σάλτσα

  • 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 1/2 κούπα χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι

Εκτέλεση της Συνταγής

Κόβω τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες 1,5 εκατοστού. Τις βάζω σε αλατισμένο νερό και τις αφήνω μια ώρα να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζω και τις στεγνώνω σε απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνω το λάδι και τηγανίζω τις μελιτζάνες για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις λαδώσουμε και να τις ψήσουμε στο γκριλ. Τις αφήνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και να κρυώσουν ελαφρά. Παίρνω μία-μία τις φέτες της μελιτζάνας και βάζω στην άκρη ένα κομμάτι φέτα. Τις τυλίγω σε ρολάκια.

Κόβω κατά μήκος τις φέτες του μπέικον και τυλίγω γύρω από τα ρολάκια της μελιτζάνας. Στερεώνω τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες. Αραδιάζω τα ρολάκια μελιτζάνας δίπλα-δίπλα σε ένα ταψί ή πυρέξ.

Ετοιμάζω τη σάλτσα. Ζεσταίνω το λάδι σε μια κατσαρόλα. Σοτάρω για 2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω τις ντομάτες, τον χυμό και τη ρίγανη. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά.

Περιχύνω με τη σάλτσα τα ρολάκια μελιτζάνας και ψήνω στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά

Χρήσιμα Tips για τα Ρολάκια Μελιτζάνας

Για να μην απορροφήσουν πολύ λάδι οι μελιτζάνες, μπορείτε αντί να τις τηγανίσετε, να τις ψήσετε στον φούρνο με ελάχιστο λάδι. Έτσι, θα γίνουν πιο ελαφριά.

Μην παραλείψετε να αφήσετε τις μελιτζάνες να στραγγίσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί αφού τις τηγανίσετε ή τις ψήσετε.

Τα ρολάκια μελιτζάνας είναι ιδανικά για να τα σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

Πηγή: lovefood.gr